RX 9070XT nasıl olmuş?

Adından sıkça söz ettiğimiz 9070xt'nin bugün benchmark ambargoları kalktı ve benchmarkları gördük. Benim kart hakkında fikrim şudur;

Artık yeni mottom "KOŞUN KOŞUN 9070XT ALIN." 2k çözünürlükte native görüntüde 5070Ti'ın ensesine vermiş nefesini resmen 9070xt. Muazzam bir 2k kartı olmuş. Cyberpnuk 2077 gibi Nvidia oğlu Nvidia oyunlarda bile 5070Ti'ın ensesinde. 5070Ti'ın 50k civarı fiyatı olduğunu düşünürsek mottomun çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bu kart 30-35k'dan çıkacağı söyleniyor. Muhteşem. FSR 4 çok güzel olmuş. Artık ghosting oluyor, blurlanma oluyor gibi söylemler tam tarih olmasa da oluyor gibi. Çok ufak tefek bazı yerlerde ghosting görünüyor ama çok çok dikkatli bakılırsa fark edileceğini düşünüyorum. Müthiş bir iş. FSR 4 gerçekten güzel olmuş. Stok sorunu da olmayacak. Koşun koşun değil "UÇUN UÇUN 9070XT ALIN." 2k için müthiş bir kart. Artı yönleri olduğu kadar eksi yönleride yok değil tabi. Öncelikle şu durum biraz can sıkıcı FSR 4 desteği. AMD'nin mutlaka artık oyun yapımcılarıyla anlaşmalar yapıp FSR desteğini arttırması gerekiyor. FSR 3.1 kullanan oyunlarda FSR 4 kullanılabiliyor bu çok iyi fakat gerçekten sayısı az. Nvidia DLSS 4 çıkarır çıkarmaz 70 tane oyun DLSS 4'e hazır oluyor. AMD'nin de bu işi önemsemesi lazım. Oyun yapımcılarıyla güzel anlaşmalar yapılmalı. Çoğu oyun FSR 2.1'de kaldı arkadaş. Bir diğer konu Ray Tracing performansı. Ben bu kartın Ray Tracing performansını cidden beğendim. 7000 serisine göre 2 kat artış var. Bir Nvidia mı? Maalesef değil. Fakat artık RT açınca AMD kartları el sallayarak uzaklaşmıyor. 9070xt'nin Ray Tracing performansı eski nesile göre çok çok çok iyi. Gördüğüm bir durum daha var bu biraz tadımı kaçırdı %1 low FPS değerleri RT kullanımında çok düşük ama bu kart 30k arkadaşlar. Yeni yerli ve milli kartımız vatana millete hayırlı uğurlu olsun diye düşünüyorum. Sizlerin düşünceleri neler? Sizce AMD Nvidia'yı orta segmentte sarsar mı? Artık orta segmentte Nvidia hegomanyası son bulur mu? Genel olarak sizlerin görüşlerini çok merak ediyorum. Artık bir AMD kartını gönül rahatlığıyla övebiliyorum.

EYYY JANSEN SEN KİMSİN YA? -Lisa Su

@efebatiin @AMr.TalhaA @YüzbaşıJohnPrice @bdxmrz (Sizlerde görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum hocalarım. Fikirlerinizi merak ediyorum.)
Şu sürücü çökmelerini düzeltse amd adrenalin editionun hatalarınıda giderse eski yeni fark etmeksizin amd önereceğim gibi duruyor. Sorun minimale insede genede oluyor ben yaşıyorum ha yaşamayan da var ama kimse düzeltti diyemez.
 
9070'in de performansı fena değil. Beni kasada zaten 8+8 var. 9070XT'nin hepsi 8+8+8 şeklinde çıkarsa alamam zaten.

Öyle bir ihtimal var hocam maalesef söylentiler sonradan güncelleme ile hız aşırtma yaparlar o yüzden 24 pin diyorlar ama en büyük sıkıntıya sokacak mevzu o gibi. 9070 zaten RTX 5070 performansı verebilecek bir kart o da iş görür.
 
7900XT/XTX sahiplerinin FSR 4 ve daha iyi ışın izleme performansına rağmen geçmesine gerek yok belki 7900 GRE ama bunun altı duruma göre isterlerse geçebilirler, kendi kartlarını ortalama bir fiyata elden çıkartıp yeni bir seriye geçip bir sonra ki jenerasyona kadar idare eder, asıl Nvidia 3000 serisi ve AMD 6000 serisi kullananlar ağırlıklı olarak geçiş yapacaktır, eğer fiyatlar istenilen seviyede olur ise bu hafta içerisinde ikinci el satışlarda artış olur.
 
9070XT çok iyi fakat ülkemizde her şeyi belirleyen fiyat olacak.

Eğer 30-35 arası olursa bu iş tamamdır. Ama 35 üstü can sıkıcı olur abartı olur.

Ayrıca Sapphire'in kablo saklayan tasarımına bayıldım alacak olsaydım kesinlikle Sapphire alırdım.

AMD iyi iş çıkarmış. Yeni kart almak isteyenler için çok ideal.
Nitro+ modelinin tasarimi mukemmel ancak fiyati 3000 TL civari daha yuksek olur muhtemelen. Bir de XT modelini anladim da neden duz 9070 Nitro+ modeli icin de 3x8 pin girisi var cevirici kabloda cozemedim. Gordugum kadariyla duz model de 3 adet 8 pin kablosuna ihtiyac duyuyor.
 
Adından sıkça söz ettiğimiz 9070XT'nin bugün benchmark ambargoları kalktı ve benchmarkları gördük. Benim kart hakkında fikrim şudur;

Artık yeni mottom "koşun koşun 9070XT alın." 2K çözünürlükte native görüntüde 5070 Ti'ın ensesine vermiş nefesini resmen 9070XT. Muazzam bir 2K kartı olmuş. Cyberpnuk 2077 gibi NVIDIA oğlu NVIDIA oyunlarda bile 5070 Ti'ın ensesinde. 5070 Ti'ın 50k civarı fiyatı olduğunu düşünürsek mottomun çok doğru olduğunu düşünüyorum. Bu kart 30-35K'den çıkacağı söyleniyor. Muhteşem. FSR 4 çok güzel olmuş. Artık ghosting oluyor, blurlanma oluyor gibi söylemler tam tarih olmasa da oluyor gibi. Çok ufak tefek bazı yerlerde ghosting görünüyor ama çok çok dikkatli bakılırsa fark edileceğini düşünüyorum. Müthiş bir iş. FSR 4 gerçekten güzel olmuş. Stok sorunu da olmayacak. Koşun koşun değil "uçun uçun 9070XT alın." 2K için müthiş bir kart. Artı yönleri olduğu kadar eksi yönleride yok değil tabii. Öncelikle şu durum biraz can sıkıcı FSR 4 desteği. AMD'nin mutlaka artık oyun yapımcılarıyla anlaşmalar yapıp FSR desteğini arttırması gerekiyor. FSR 3.1 kullanan oyunlarda FSR 4 kullanılabiliyor bu çok iyi fakat gerçekten sayısı az. NVIDIA DLSS 4 çıkarır çıkarmaz 70 tane oyun DLSS 4'e hazır oluyor. AMD'nin de bu işi önemsemesi lazım. Oyun yapımcılarıyla güzel anlaşmalar yapılmalı. Çoğu oyun FSR 2.1'de kaldı arkadaş. Bir diğer konu Ray Tracing performansı. Ben bu kartın Ray Tracing performansını cidden beğendim. 7000 serisine göre 2 kat artış var. Bir NVIDIA mı? Maalesef değil. Fakat artık RT açınca AMD kartları el sallayarak uzaklaşmıyor. 9070XT'nin Ray Tracing performansı eski nesile göre çok çok çok iyi. Gördüğüm bir durum daha var bu biraz tadımı kaçırdı %1 Low FPS değerleri RT kullanımında çok düşük ama bu kart 30k arkadaşlar. Yeni yerli ve milli kartımız vatana millete hayırlı uğurlu olsun diye düşünüyorum. Sizlerin düşünceleri neler? Sizce AMD NVIDIA'yı orta segmentte sarsar mı? Artık orta segmentte NVIDIA hegomanyası son bulur mu? Genel olarak sizlerin görüşlerini çok merak ediyorum. Artık bir AMD kartını gönül rahatlığıyla övebiliyorum.

Eyyy jansen sen kimsin ya? -lisa su.

@efebatiin @AMr.TalhaA @YüzbaşıJohnPrice @bdxmrz (sizlerde görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum hocalarım. Fikirlerinizi merak ediyorum.)

Fiyatı olsun performansı olsun aşırı iyi çıkış fiyatı 30k olarak belirlenmiş diyoalardı benim tahmin ettiğimden daha az. Cidden 30k gibi bir fiyattan çıkarsa resmen bedava. Bu saaten sonra NVIDIA sistem önermek yok (zaten önermiyordum da olsun artık hiç yok) 9070XT baba varken NVIDIA isteyenleri tokatlıyorum.
 
Kartta şu an %0.1 ve %1 FPS değerleri oldukça düşükmüş bu da stutter bayağı var anlamına geliyor, özellikle RT açınca stutter çok ciddi sorun oluyor diyen hem yabancı hem de türk yayıncılar var. Büyük ihtimalle sürücü bazlıdır, düzeltirler bunu ama söyleyeyim dedim.
 
Kartta şu an %0.1 ve %1 FPS değerleri oldukça düşükmüş bu da stutter bayağı var anlamına geliyor, özellikle RT açınca stutter çok ciddi sorun oluyor diyen hem yabancı hem de türk yayıncılar var. Büyük ihtimalle sürücü bazlıdır, düzeltirler bunu ama söyleyeyim dedim.
Evet onu bende gördüm. Biraz tat kaçırıcı. Umarım düzeltilir.
 
Ben sadece RT acinca boyle bir sorun oldugunu gormustum. Onun disinda RT acik degilken tek Spiderman'da stutter yapiyor galiba. Yanlisim mi var?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Bende tam buna bakıyordum. Buradaki testte çok fazla drop yok 1080P özelinde ama bazı oyunlar 1440P de bayağı stutterlı mesela Mirage de 40 FPS'e düşmesi çok enteresan. 9800X3D var birde.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı