Technopat'ta neden hocam kelimesi fazla kullanılıyor?

Bu konuyu açtıktan sonra gıcıklık olsun diye daha da yazmışlar sanki. :D Şaka yapıyorum. Açıkçası her adama hocam demek doğru değil ancak, hitap şeklinde kullanıldığı için sorun olacağını sanmıyorum.
 
Herkes konuşurken yaşını belirtmediği için ne saygıyı bozuyor ne de fazla samimiyete kaçıyor. 15 yaşında biri 30 yaşında birine yaşını bilmeden cevap verirken abi de demesi mantıksız kanka demesi de mantıksız kaçıyor. Tam ortada bir hitap gerçekten hocam.
 
Tam sebebini bilmiyorum ama kendimce bir teorim var. Hoca (dini anlamı değil, öğretmenlere söylenen anlamı) genellikle senden daha bilgili olup sana o bilgiyi öğreten kişiye söyleniyor. Forumda açılan konular genellikle soru veya sorun olduğu için yanıt veren kişiler genellikle sizin bilmediğiniz şeyleri size öğretiyor, kısmen hocalık yapıyor. Bu yüzden saygıdan hoca deniliyor diye düşünmüştüm.
Ayrıca tanımadığın kişiye "kardeşim", "kral", "üstat" gibi şeyler söylemek daha tuhaf olabileceği için hoca en garantisi gibi.
 
Bu foruma kayıt olan bir bireyin herhangi bir konuda bilgili olduğu varsayılıyor. Bilgi sahibi bir kişiye hitaben böyle konuşmamız normal değil mi? Bir de alışkanlık diyelim.

@Shfly hocam açıklamış zaten.
 
Hayatımda okuldaki öğretmenler hariç kimseye hocam diye hitap etmiyordum ta ki bu foruma kayıt olana kadar baktım herkes birbirine hocam diye hitap ediyor bende edeyim dedim öyle de alıştım.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı