GTX 1060 PUBG FPS Drop Sorunu

CC76

Kilopat
Katılım
27 Aralık 2016
Mesajlar
484
Merhabalar, PUBG'de aşırı derecede FPS drop yiyorum. Bazılarınız oyun ekran kartından daha çok işlemciye yoğunlaşıyor, ondandır diyecek. Ama i7 6700k, ASUS GTX 1060 6GB kullanan yakınım, ekran kartını tam olarak kullanıyor. Neredeyse hiç kullanım %99'dan aşağıya düşmüyor. Bugün ekran kartı ve Chipseti güncelledim. Oyun SSD'ye kurulu. HDD'yi sadece depo olarak kullanıyorum, şu an PC'de takılı değil. SSD'de yaklaşık 10GB boş yer var. Resimdeki kullanımlara göre maalesef çok daha düşme oluyor ekran kartında. %40-50 gibi kullanımlara düşüyor.
İşlemcide kullanım gayet iyi, %80-99 arası geziniyor. Sorun nedir tam olarak çözemedim. Ekran kartı %80'in üstünde olunca oyun çok akıcı oluyor ama düşünce maalesef çok sorun oluyor. İstediğiniz bir test varsa yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim;
  1. i5 6500
  2. GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX 6GB
  3. Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2666MHz
  4. Asus Z170-K
  5. Aerocool KCAS 600W+80 Bronze
  6. Zalman R1
  7. Sandisk 128GB SSD (Baya eski)
  8. WD Blue 1TB HDD (Depolayacağım bir dosya olduğu zaman takıyorum)
1resim.jpg 2resim.jpg 3resim.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var. Arkadaşım da daha kötü sistem varken daha yüksek FPS alıyor. Onun ekran kartı GTX 750 Ti benim ki ise R9 380. Darboğaz sorunu da yok işlemci aynı. Very Low'da 15 FPS'ye kadar düşüyor. Oyunun sorunu diyen olacak ama arkadaşımın sistemi daha kötüyken benden daha iyi FPS alması bununla alakalı değil. Aynı GPU kullanımı düşüşü bende de var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İntel Rapid Storage disk kullanımı yüzünden oluşan fps dropları çözebiliyor.
Intel Rapid Storage Technology (RST)

Şu an indirip deneyeceğim. Sonucu yazarım.

Aynı sorun bendede var. Arkadaşım da daha kötü sistem varken daha yüksek FPS alıyor. Onun ekran kartı GTX 750 ti benim ki ise R9 380. Darboğaz sorunuda yok işlemci aynı. Very low da 15 FPS'ye kadar düşüyor. Oyunun sorunu diyen olacak ama arkadaşımın sistemi daha kötüyken benden daha iyi FPS alması bununla alakalı değil. Aynı GPU kullanımı düşüşü bende de var.

Hocam siz de arkadaşın verdiği programı deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre göre kesinlikle Ram ile ilgili bir sorun 8Gb Pubg için yeterli değil artık 1-2 oyun sonra takılmalar başlıyor 7Gb ram harcadığı oluyor oyunun. Bence 8Gb bir Ram takviyesi sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum. Ram alabilecek bütçeniz yoksa Mem Reduct adında bir program var onu kullanabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı