SSD Kullanım Ömrü

UMITUSTUN

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2017
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
HDD Life programında SSD'min kullanım süresini 5 ay 24 gün olarak gösteriyor. Bunun anlamı nedir? Bu süre dolduğunda SSD tamamen kendini kapatacak ve bilgilerim kullanılamaz hale mi gelecek? Bilgili arkadaşların desteğini rica ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamak zor olmasa gerek :). Kullanım süresi işte, SSD'yi ne kadar süre kullandığını söylüyor sana. SSD üreticinin söylediği TBW değerini geçtikten sonra verileri başka ortama aktarmakta fayda var. SSD modelin nedir? Ayrıca kaç GB veya TB kullanım yaptın SSD'de?
 
Model numarası nedir ?

Eğer SSD'nin modeli CSSD-F120GBLEB ise TBW değeri 30TB olarak belirtilmiş. 30TB yazma işleminden sonra verilerinizi yedekleyin mutlaka.
 
HD Tune PRO yazılımının health kısmının ekran görüntüsünü paylaşın. Ayrıca HDD Sentiniel yazılımını yükleyip ekran görüntüsünü de paylaşın.
 
SSD gibi depolama birimleri sürekli veri yazılıp silinmesi sonucunda ömrünü daha çabuk tamamlarlar. Zırt bırt SSD içerisindeki verileri silme değiştirme veya kaldırma işlemi yapmayın.
 
İyi günler. M.2 Sata 250 GB Samsung 850 Evo kullanmaktayım. 11,36 TB veri yazmışım toplamda. SSD'min ömrü hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz ? Bu arada AHCI mode on, Rapid mode off yazıyor Samsung Magician programında. Bu arada SSD'im internette takılırken fln ortalama 55-56 derecelerde, oyunlarda falan 60 derecelerde sanırsam. En çok 61 gördüm galiba. Bu sıcaklık değerleri normal midir? Şimdiden teşekkürler. @Jira @Neurevt
 
@Neurevt İstediğiniz ekran görüntülerini ekte paylaştım. Nedir hastamızın durumu? :)

hddsent.jpg
hddtune.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı