Bilgisayar her gün bir kez reset atıyor

Rionide

Kilopat
Katılım
21 Ağustos 2015
Mesajlar
218
Makaleler
3
Yer
Essex
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle full sistemim imza kısmımda. İnternet üzerinden ve forumda araştırma yaptım. Reset atma problemleri yaygınmış ancak benimki gibi başka bir konu göremedim. Çünkü işin ilginç yanı bilgisayarım her gün sadece 1 kez reset atıyor.

Başta 3'lü prizimden vs kaynaklandığını düşünmüştüm ancak daha sonradan fark ettim ki bilgisayarı açtığımdan bazen 2dk bazen 2 saat sonra bilgisayar kendine reset atıyor ve bu resetten sonra asla bir daha tekrarlamıyor olayı. Reseti yükteyken atmıyor, bazen daha browser bile açık olmadan, bazen ise işlemci bas bas bağırırken PUBG oynadığımda atıyor.

Denediğim sonuçları da yazayım;

Ekran kartı değiştirmiştim yeni, eskiden de vardı hala sorun var.
İşlemcim fazla ısınıyor diye attı diyeceğim, hatta overclock'lu şuan o yüzden atıyor diyeceğim, overclock'u kaldırıp denedim hala sorun var. Keza zaten yükte olmadığı zaman da atıyor bazen.
Bilgisayara 0 bir format attım - Windows'da zaten SSD'de kurulu - sorun hala devam ediyor.(Orjinal Education version)

RAM'larimin slotlarını değiştirdim, sorun hala var.
Güç yetersizliği diye düşünsem bile Corsair VS 450 bu sisteme yetersiz güç vereceğini düşünmüyorum ki sadece reset atana kadar mı yetersiz veriyor?

Daha da ilginçleştirecek kısım, benimle neredeyse tamamen aynı sisteme sahip yakın bir arkadaşımda da aynı problem varmış. Tamamen aynı sadece 1 kez reset atma olayı. Sistemlerimizdeki tek fark benim SSD kullanmam onun ise sadece farklı bir marka HDD kullanması. Aynı zamanda ekran kartı benim eski kullandığım ekran kartı yani ben de o kartı kullanırken reset sorunu yaşamıştım halihazırda.

Kullandığımız programlar ve uygulamalar benzer, Steam, Discord, PUBG, Rainbow, Opera, Chrome vs.

Yazılımsal bir problem olabilir mi?

Değilse kullandığımız anakartlar ve ya RAM'lar ikimizde de aynı anda bozuldu mu?

Sistemim:
  • Athlon X4 860K 4.00 GHz
  • MSI GTX 1050Ti OC
  • 2x4GB Kingston HyperX Savage RAM
  • Corsair VS 450W +80P
  • MSI A-58M-E33
  • Kingston V200 120GB SSD
  • Seagate 500 GB 7200RPM
  • Logitech G103
  • Logitech G402
  • Logitech C920
  • Steelseries Arctis 3
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de vardı. Hatta forumda denemediğim yol kalmamıştı. Daha sonra RAM'leri çıkarıp düzgünce taktım. Bir daha yapmadı öyle bir sorunu.
 
Aynı sorun bende de vardı. Hatta forumda denemediğim yol kalmamıştı. Daha sonra RAM'leri çıkarıp düzgünce taktım. Bir daha yapmadı öyle bir sorunu.

Yani benim de aklıma ilk bu gelmişti ancak çıkarıp ramlerin yerlerini bile değiştirdim nafile. Tekrar bi denerim ama teşekkürler.

Acaba bu güç tasarruf modları mı kurulu?

Güç tasarruf modlarından kastınız Windows'un güç planı ise Yüksek Performans seçili. Değil ise neyi bahsettiğinizi anlayamadım.
 
RAM'lerimi kibarca temizleyip, slotlarını değiştirdim yeniden, ama ertesi gün tekrar reset attı. Windows Memory Diagnostic ile RAM'leri taradım, sorun çıkmadı. Sorun güç kaynağı kablosu olabilir mi diyeceğim ancak neden sadece günde 1 kez düşük voltaj versin orasını da anlayamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güç seçeneklerinden kapalı olması gereken bir şeyi aktifleştirmiş olabilir misiniz?

Bir de UPS yazılımı varsa kaldırın.
 

Dosya Ekleri

  • Foto.jpg
    Foto.jpg
    15,8 KB · Görüntüleme: 329
Öncelikle hangi Windows 10 derlemesi kurulu? Windows Insider misiniz?
 
Sorunu çözdüm. Buraya nasıl çözdüğümü de yazayım da aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olayım. Çözüm bilgisayarın güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı devre dışı bırakmakmış. Ne alakaysa artık.
 
Anıl hocam bende aynı sorunu yaşamaktayım. Bios'ta hızlı başlatma açık windows'ta kapalı Teşekkür ederim denedim umarın düzelir.
 

Geri
Yukarı