Elektronik KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 2K monitör 10.999 TL!

320Hz de gelişmiş mod testi normal. Ortalama 4ms ten daha düşüğünü bu tarz monitörler de bulamazsınız. M27Q3 ghosting testine bakarsanız aradaki fark atla deve değil. Gigabyte'ın artısı tek bir OverDrive ayarında en iyi performansı vermesi. Ama kontrast kısmında biraz daha geride ve fiyatı epey pahalı. Maksimum ve minimum parlaklığı da daha kötü. DCI-P3 kıyaslaması yapmak zor bu tarz monitörler de Rec 2020 bakmak lazım ama H27E6 ne kadar çıkıyor bilmiyorum. H27E6'nın %98 DCI-P3 çıktığı inceleme var. sRGB hacmi çok yüksek. Gigabyte'dan biraz daha geniş renk uzayına sahip gibi gözüküyor.

Bir önceki mesaj da açıkladım. IPS panel için bu sonuçlar normal. BFI ile çözülebilir sadece. Boşuna 500Hz TN monitörler üretilmiyor. IPS hala yetersiz.

Benim tek derdim bu monitör 70 FPS aldığım ve 300 FPS aldığım 2 FPS oyununda beni rahatsız edip etmemesi (Squad ve Apex Legends). Bu değerler bana oyunu oynarken bir anormallikler hissettirecekmiş gibi, performansımı etkiyecekmiş gibi hissettiriyor. Korkum burada. Yoksa bir saniye bile düşünmem alırım ama önemli olan detay benim için bu.
 
Biliyorum zaten, sebebini açıkladığım halde hala normal mi değil mi diye soruyorsun. Madem açıkladığım halde sana kötü geliyor ne diye sorup duruyorsun? İstemiyorsan alma, zorla aldıran yok.

320hz de gelişmiş mod testi normal. Ortalama 4ms ten daha düşüğünü bu tarz monitörler de bulamazsınız. M27Q3 ghosting testine bakarsanız aradaki fark atla deve değil. Gigabyte ın artısı tek bir OverDrive ayarında en iyi performansı vermesi. Ama kontrast kısmında biraz daha geride ve fiyatı epey pahalı. Maksimum ve minimum parlaklığı da daha kötü. DCI-P3 kıyaslaması yapmak zor bu tarz monitörler de Rec 2020 bakmak lazım ama H27E6 ne kadar çıkıyor bilmiyorum. H27E6 nın %98 DCI-P3 çıktığı inceleme var. Srgb hacmi çok yüksek. Gigabyte dan biraz daha geniş renk uzayına sahip gibi gözüküyor.


Bir önceki mesaj da açıkladım. IPS panel için bu sonuçlar normal. BFI ile çözülebilir sadece. Boşuna 500hz TN monitörler üretilmiyor. IPS hala yetersiz.
@Eskopya0127

Bak burada ne yazmışım, IPS panel de 4ms normal demişim değil mi? IPS ortalaması zaten 6.9ms, yeni nesil paneller 4-6.5ms civarını görebiliyor. 1-2ms istiyorsan TN veya Oled alıcaksın.
Desktop Screenshot 2025.11.13 - 23.31.04.06.png


Gigabyte modelini de örnekledim ama açıp konuyu okuyacak kadar sabrın yok. Hala anlamadıysan grafikle göstereyim. Oledler 0.3ms, 4-6ms yeni nesil IPS için normal değerler. Gigabyte da benzer sonuç veriyor.
Desktop Screenshot 2025.11.13 - 23.32.09.14.png


Direkt H27E6 testinden örnek de paylaşayım. 300hz de OverDrive Advanced en iyi sonucu veriyor, 20 civarı monitör arasından 7.olmuş. Bu kötü mü? birinci mi olması lazım illa? 11k ya en iyi görüntü kalitesine sahip modeli alıyorsun, 300hz yi alıyorsun ama birinci olamaması mı kötü? Beklentin Oled gibi seri olması mı?
Desktop Screenshot 2025.11.13 - 23.34.21.22.png


Bazen forum kullanıcılarını anlayamıyorum, üç kuruşa 5 köfte aldıkları halde 10 köftelik performans istiyorlar.
 
180 Hz olanla arasinda ciddi fark var midir valorant falan pek oynamam lol oynuyorum genelde. Arada ciddi fiyat farki var deger mi? Bilgisayarim da 2K da 300 fps verecek kadar sağlam değil.
 
180 Hz olanla arasinda ciddi fark var midir valorant falan pek oynamam lol oynuyorum genelde. Arada ciddi fiyat farki var deger mi? Bilgisayarim da 2K da 300 fps verecek kadar sağlam değil.
Sırf lol için çok iyi bir monitör almaya gerek yok bence. Daha ucuz modellere yönelin derim.
 
Valla KTC beni tufaya getirdi :D Firma ile direkt mailleşmiştim ve gelmeyeceklerini söylediler. Ben de bu ürünün en yakın rakibi Philips Evnia satın almıştım.

Birkaç gün önce benzer fiyatlara VG27AQL5A aldım ama bu da fena durmuyor. İade edip bu ürüne yönelmeli miyim, ne dersiniz?
Bu ürün bu fiyat bandında ülkedeki en iyi ürün. Şansınız varsa değerlendirin.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı