3.500 TL Intel ve AMD Oyun Odaklı Sistem Tavsiyesi

@peniag Neden GTX 1060 3GB aldığını sormadım zaten. Eğer overclock yapınca ısınıyorsa daha iyi bir soğutucu alabilirsin. GTX 1060 3GB VRAM'i var ve günümüz 1080p ultra oyunlar 3GB dan fazlasını kullandığı için arada kasmalar yapar, sadece bu değil ekran kartından kırpmalar var, son olarak GTX 1060 da olan sorunlar genelde VRAM farkından dolayı oluyor, biz forum olarak GTX 1060 3GB önermiyoruz.
 
Eki Görüntüle 281080 Bu sistem iyidir.

AMD Ryzen sadece geliştirmeye açık değil, bazı oyunlarda daha fazla performans veriyor ve render da Intelden daha başarılı.

Daha iyi performans verdiği oyunlar bildiğimiz AMD için optimize edilmiş. AMD’nin İntel’in şu anki tek çekirdek performansıyla yarışma ihtimali bile yok. Ama tabii ki dediklerinize katılıyorum. Sadece altındaki nedenleri söylüyorum.
 
İntel 2017’de 3 kez soket değiştirdi. Şimdi intel toplarsanız, diğer nesil geldiğinde anakartınız muhtemelen desteklemeyecek. Ancak AMD’de durum farklı. 2020 yılına kadar çıkan işlemcileri takabileceğinizi iddia ediyorlar. Uzun lafın kısası, sadece oyun ve genel kullanım içinse İntel, gelişmeye açık bir sistem istiyorsanız AMD toplayın. Karar verin, yardımcı oluruz.
Siz galiba 1 yılda bir işlemci değiştiriyorsunuz. Soket değiştiriyor diye alınmayacak anlamına gelmez. Oyun sistemlerinde İntel tercih edilmelidir çoğunlukla.
Eki Görüntüle 281080 Bu sistem iyidir.

AMD Ryzen sadece geliştirmeye açık değil, bazı oyunlarda daha fazla performans veriyor ve render da Intelden daha başarılı.
Sistem kötü. Ryzen 1080P'de İntelden fazla performans veremez.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı