Android'de Gizli Dosya Var Mıdır?

Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
350
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dosya yöneticisinden gizli dosyaları göster dedikten sonra gelen dosyalar alasında gösterilmeyen dosya var mıdır? Mesela gizli bir uygulama, trojan, virüs gibi uygulamalar da gözükür mü? Gözükmüyor ise bunun bir çözümü var mıdır?
 
Vardır diye düşünüyorum.

Neticede Windows'ta bile hem gizli dosyaları göster, hem de korunan işletim sistemi dosyalarını göster diye iki ayrı gizli dosya seçeneği var.

Ama Windows'taki korunan işletim sistemi dosyalarını göster seçeneğinin Android'deki karşılığı nedir diye soracak olursanız, orasını bilmiyorum maalesef...
 
Her dosya yöneticisi durum çubuğu ikonlarından zil seslerine kadar herşeyi içeren kök dizinini göstermez. Root Browser gibi bir uygulama ve kök erişim izniyle tüm dosyaları görebilir, modifiye edebilirsiniz.
 
Ha... Gizli dosyaları göster seçeneği tabii ki var Android'de. :D

Şurdan #Es Dosya Yöneticisi 'ni indirin.

Daha sonra Ayarlar => Görüntü Ayarları => Gizli Dosyaları Göster seçeneğini işaretlerseniz, gizli dosyaları görebilirsiniz.

Bu dosyalar (.) ile başlarlar.

Ama önceki mesajımda da dediğim gibi korunan işletim sistemi dosyalarını göster'in karşılığı var mıdır, onu bilemiyorum.

Trojan, malware tarzı zararlıların da daha çok işletim sistemi dosyası kılıfında saklanıyorlar diye biliyorum.

Yani gizli dosyaları göster seçeneği bu konuda çokta işe yaramayacaktır diye düşünüyorum...
 
Selim senin dediğin Root işte. Sahiplik aldığında belki yeni dosyalar görebilirsin. Yerleşik gizli dosyaları gösterme seçeneğini zaten zikretmiş arkadaş, ES ekstra olur onun için. Dosya yöneticisinden de yaparsın.
 
Mayk, bilirsin ben Root'suz telefon kullanmıyorum.

Ondan da bu tam olarak Root ile alakalı mı bilmiyorum. :D

Varsayılan dosya yöneticisini de silmiştim zaten gereksiz yer kapladığından.

Ama oradan da yapılabiliyor olmalı tabii... :kahve:
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı