ADSL modem tavsiyesi

Hali hazırda Asus DSL-N14U modelini kullanmaktayım ve tavsiye etmiyorum bu modeli. Nedeni ise benden kaynaklı mı bilmiyorum ki elektronik cihazlarıma canım gibi bakarım çekim kuvvetinden memnun değilim ve wireless bağlantısında sorun yaşıyorum.
 
TP-LINK ARCHER ileriye dönük bir yatırım olacaktır. Hem menzili hem de 5ghz bantının olması güzel özelllik. Eğer ki elinizde normal bir modem var ise bu Router sayesinde yüksek performans alabilirsiniz.
 
Asus AC55U kullanıyorum. Fiyatı biraz pahalı ama sağlam modemdir. Ttnet yüzünden bu modemi hakkını veremesem bile kullandığım modemler arasında çökme sorunuma çözüm tek bu modem oldu. Bütçeniz varsa daha iyisini de alabilirsiniz.
 
Belki biraz konu dışı olacak beni bağışlayın ama çekim gücü fazla olsun diye modemlere fazla bütçe ayrılmasını pek doğru bulmuyorum.

Kullanılmayan modemlerinizi veya piyasadan 25-30 ₺'ye alacağınız eski modemlerin router özelliğini kullanarak çekim gücünüzü iki veya daha çok erişim noktasına çıkarabilirsiniz.

VDSL modemime bağladığım 15 senelik eski ADSL modemle her odada güçlü wifi kullanabiliyorum mesela.
 
Modemim var fakat antenleri kopuk. Haliyle router felanda iş görmüyor. Modemin yanından geçsek internet kopuyor. Bu yüzden çekim alanı yüksek olmasını istiyorum
 
Bütçeniz yeter ise AC55U güzel modem. Sinyal gücü yüksek. 5 metre uzaklıkta internet bağlantısı en iyi değerde oluyor. 5 Metre sonrası sinyal 1 2 çubuk iniyor duvar kalınlığı yüzünden sinyaller düşüyor biliyorsunuz.
Benim odam evin arka cephe de. Evin önüne indiğim zaman bile 1 çubuk ile kullanım sağlayabiliyorum.
Bu modemi evin tam ortasına yerleştireme yaparsanız evin her yerinde güzel kullanım sağlanır. Router kullanmıyorum ben. Router ile daha iyi kullanım sağlayan kişiler olmuş bu modem üzerinde.
20180515_093914.jpg

Ben bu şekilde kullanıyorum. TV apattına astım. Anahtar halkası kullanarak.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı