Asus P5B Anakartta Fanlar Dönüyor Ancak Bip Sesi Yok

RecS

Kilopat
Katılım
18 Mayıs 2016
Mesajlar
99
Yer
Samsun
Asus P5B anakartı arkadaşımdan aldım. Onda iken sorunsuz çalışıyordu. (Ekran kartı takılıydı.)

Kargo ile kartı gönderdi. Gayet iyi paketlemişti. Ona rağmen işlemci pinlerinden biri çok hafif yamulmuştu ama düzelttim. Pinlerden yana sorun olma ihtimali 0.
Kartın Onboard grafik yongası ve görüntü çıkışları yok. Elimde de şu anlık ekran kartı yok, GTX 750 satın aldım. O zamana kadar anakartta sorun var mı diye kontrol etmek için tüm parçaları taktım. Sadece ekran kartı eksikti. Kartı çalıştırdığımda tüm fanlar dönüyor, harddiskler çalışıyor, anakart ışığı yanıyor, görünürde hiçbir sorun yok her şey normal, işlemciye dokunduğumda işlemci de çalışıyor çünkü ısınıyor. Tek sorun anakarttan hiçbir şekilde bip sesi veya herhangi bir uyarı gelmemesi. Acaba ekran kartı takmadığım için mi? Onboard grafik yongası ve ekran kartı olmasa da karttan bip sesi gelmesi gerekmiyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta bip sesini çıkaran şöyle bir şey var belki o çıkmıştır.
 

Dosya Ekleri

  • bilgisayardan-gelen-bip-sesleri-ve-anlamlari-buzzer-play-bilgisayar.png
    bilgisayardan-gelen-bip-sesleri-ve-anlamlari-buzzer-play-bilgisayar.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 79
Bilgisayarda buzzer takılı mı ? Belki bozulmuş olabilir. Bir de anakartın kullanım klavuzuna bak orda bip seslerine göre neyi belirttiğine dair bir tablo var.
 
Anakart üzerinde buzzer var. Ayrıca arkadaşımda iken ses geliyordu. Umarım yolda en fazla buzzer bozulmuştur. Ekran kartım gelince anlayacağız bunu :/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamıyormusunuz ? Yoksa bendemi sıkıntı var ?
Bilgisayar açılırken bir kereliğine bip sesi çıkıyorya. işte o çıkmıyor. ramleri söküncede çıkmıyor. Sizin bilgisayarınızdan çıkmıyormu açılırken ses ?
Her bilgisayardan çıkar eğer çıkmıyorsa anakart üzerinde hasar vardır
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı