Londra, Uber’e İzin Verdi

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.777
Çözümler
18
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Londra, Uber’e İzin Verdi
Uber artık Londra’da resmi olarak hizmet verebilecek. Türkiye’de ve dünyada pek çok ülkede Uber’in yasallığı tartışılırken, taksileriyle ünlü Londra da sonunda Uber’e çalışma onayı verdi. Uber bu şehirde çalışmasını sürdürebilmek için çok sayıda gereksinimi karşılamak durumunda. Gereksinimler şöyle listeleniyor: Uber, 6 ayda bir bağımsız denetçiler tarafından denetlenecek. Sürücülerin tüm yasal suçları yetkililere bildirilecek. Sürücüler sürüş […]

Devamı: Londra, Uber’e İzin Verdi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Türkiye'den kaldırıldı bari yurt dışında hatırı sayılır yerlerde kalsın, gelsin.

''Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış. UBER işi bitti. Artık böyle bir iş yok. Bizim taksicilik sistemimiz var. Avrupa'da varmış. Bana ne Avrupa'dan?''

Ülkemizdeki taksileri kullandıktan sonra böyle bir cümle kullanır mıydı acaba çok merak ediyorum...
 
Geçen gün bir taksicinin turist bayanı rencide ettiğini görünce "kaldırılmasaydı iyiydi" dediğim durum geldi aklıma. Ülkenin taksicilerinin büyük bir kısmı bu mesleği gerektiği şekilde yapmıyor. Askeri,öğrenciyi ve yabancıyı dolandıranlar benim gözümde insan değildir.
 
Neden sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bu sözünü eleştiriyorsunuz? Evet. Bazı taksiciler tacizde vs. bulunuyor. Ancak ülkede UBER olsa işini düzgün yapan taksi şoförleri ekmeklerini kazanamayacaktı. O yüzden yasakladı.
 
Şimdi bunu görünce insanın aklına direk olarak "bak diğer ülkelerde de tartışılıyormuş bizde kaldırılınca neden büyütüldü" diyesi geliyor ancak bizdeki sorun uberin olmaması değil taksilerin kalitesizliği.
 
Şu taksilerden de kurtuluruz umarım. Londra'da taksiler nasıldır bilmiyorum. Eski filmlerden hatırladığım eşyalarıyla inen birinin yanına taksi yanaşıyor eşyalarını alıp koyuyor ve kapıyı açıyor. Böyle mi bilmiyorum tabii. Bizde ise çook farklı. Önyargı da yapmak istemiyorum anlayan anlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı