Microsoft’tan Windows Phone Açıklaması

Windows Phone geliştiricileri mobil platformları hakkında konuştu

Microsoft’un iOS ve Android’in ardından geçte olsa geliştirdikleri Windows Phone işletim sistemi ile ilgili açıklama yapıldı. Windows Phone geliştiricilerinin yaptığı açıklamada Google’ın işletim sistemi olan Android’de yapılan bir yanlıştan söz edildi.

Kendilerinin Windows Phone işletim sistemini geliştirme aşamasında düşük donanımlı cihazları baz aldığını ve bu cihazlara uygun şekilde geliştirildiğini açıklarken, bu yöntemi sadece kendilerinin kullandığını belirtti. Diğer işletim sistemi olan Android’in hem özelleştirilebilir olması hem de yüksek donanımlı cihazlar için hazırlanıyor olması alt seviyedeki akıllı telefonlarda kasma ve yavaşlamalara neden oluyor.

Microsoft yetkilileri kısaca Windows Phone işletim sisteminin düşük donanıma geliştirilip, yüksek donanıma uyarladıklarını belirtiyor. Bu konuda alt seviyede Nokia cihazların iyi satış rakamlarını yakaladığını görebilmekteyiz.

Kaynak :Microsoft’tan Windows Phone Açıklaması
 
Dediği çok doğru Nokia'nın en düşük WP modelleri bile kasma yaşamıyor. Ama kimse olaya bu gözle bakmıyor sadece ''mağaza'' yönüyle bakılıyor sistemlere ve bu çok yanlış. Bence mağazanın önemli olduğu kadar kullanılabilirlik de çok önemli. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediği çok doğru Nokia'nın en düşük WP modelleri bile kasma yaşamıyor. Ama Kimse olaya bu gözle bakmıyor sadece ''mağaza'' yönüyle bakılıyor sistemlere ev bu çok yanlış bence mağazanın önemli olduğu kadar kullanılabilirlikte çok önemli. ;)
Her uygulama açılırken 4-5 saniye uygulama açılış efekti geliyor önünüze. Bir Android telefonda ayarlara girip geliştirici seçeneklerinden pencere animasyon ölçeğini, geçiş animasyon ölçeğini, animatör süre ölçeğini devre dışı bırakın. Sonra görün bakalım Android'in gerçek hızını. Aynı olay iOS'ta da var. Uygulama açılırken size efekt gösteriyor. Yine Android ve iOS'ta nerede ise efekti görmüyorsunuz ama WP'de uygulama açılana kadar neredeyse size 5-6 saniye efekt gösteriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama Subway Surfers, Temple Run 2 gibi uygulamalar 512mb ramli cihazlarda çalışmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim WP'de en çok beğendiğim şeyi güncelleme sıkıntısı yok. Direk Microsoft gönderiyor güncellemeleri. Ama zaten güncelleme sıkıntısı olsa sisteme hiç yaklaşılmaz.
 
Ama subway surfers, temple run 2 gibi uyglulamalar 512 mb ram li cihazlarda çalışmıyor.
Microsoft uygulama konusunda sorumlu değil. Sadece işletim sisteminden sorumlu. Bu durum 512Mb ile çalışmayan uygulamaların geliştiricilerinin 512mb'a uyumlu uygulama yapmamasından kaynaklanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi ama işin garip tarafı benim bir arkadaşın Lumia 520'de Asphalt 8 oynuyor Temple Run 2'yi nasıl oynayamıyor? Garip bir durumda gerçekten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her uygulama açılırken 4-5 saniye uygulama açılış efekti geliyor önünüze. Bir android telefonda ayarlara girip geliştirici seçeneklerinden Pencere animasyon ölçeğini, geçiş animasyon ölçeğini, animatör süre ölçeğini devre dışı bırakın. Sonra görün bakalım androidin gerçek hızını. Aynı olay ios'tada var. Uygulama açılırken size efekt gösteriyor. Gine android ve ios'ta nerede ise efekti görmüyorsunuz ama WP'de uygulama açılana kadar neredeyse size 5-6 saniye efekt gösteriyor.

Dediğimle dediğinin ne alakası var çözemedim ama ben 6 saniye efekt yayınlayan bir programda görmedim!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Phone çok güzel. Sadece arayüzde biraz daha geliştirme yapılsa iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı