Son zamanlardaki NVIDIA FPS sorunları

Wicker10

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2018
Mesajlar
562
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar son zamanlarda bir sürü FPS düşüşü yaşıyorum diye konu açan var. Ben şu an tatildeyim ve bende durum nasıl bilmiyorum ama bu son driver güncellemeleriyle mi ilgili yoksa RTX 2000 serisi çıkıyor diye planlı eskitme mi uygulanıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 10 serisi ile 9 serisi arasında fazla bir fark yoktu, Nvidia bunun farkındaydı ve 10 serisinin çıkışından önce yayınlanan sürücüler ile 9 serisi yavaşlatıldı. Şimdi 10 ile 20 serisi arasında büyük farklar olduğunu iddia ediyor Nvidia, 2070'in Tiran V'ten güçlü olduğunu söylüyor ancak aslında ikisi de aynı güçte ve Titan V planlı eskitme ile yavaşlatılıp 2070 daha mı hızlı olarak gösterildi bilmiyorum. 2 yıl önce bunu yapan şirket neden şimdi yapamasın.
 
Planlı eskitme diyen arkadaşlar bunu daha da açmalı bence. Şu ana dek ben böyle bir duruma rastlamadım. Ama bugün BF V'in Beta'sına gitmek istediğimde sürücüyü son sürüme güncellememi istedi. Bu durum biraz beni de şüphelendirdi. Ama BF 1'den daha az kaynak kullanımı var sanki BF V'in.
 
AMD almak daha mantıklı FreeSync var,yavaşlatma yok.
AMD günümüzü biraz geriden takip ediyor, şuan 2080 Ti'dan daha güçlü bir kart piyasaya sürseler bile RTX teknolojisi olmadığı için Nvidia kazanır. Gelecekte ki oyunlar RTX ayarı bulundururken AMD'nin böyle bir şeye nasıl sahip olabileceğini bilemiyorum. Belki Nvidia ile anlaşırlar beli de RTX gibi kendi teknolojilerini yaparlar ama şuan AMD seçmek doğru bir seçim gibi gelmiyor bana.
 
Herkes üst seviye kart kullanmıyor. Bu yüzden üst seviyede kıran kırana bir yarış olmasına gerek yok. Olsa iyi olur ama en azından şimdilik böyle bir şey görünmüyor. Ama orta ve giriş seviyesinde olacak olan rekabet son kullanıcılar için çok iyi olur.

RX 480-580 serisi kartlar madencilik furyasına denk gelmese idi her zaman dediğim gibi orta seviyede Nvidia'ya çok büyük darbe vuracaktı AMD. Yine böyle bir seri ile karşılık verebilirseler Nvidia'ya, bizim için çok iyi olacak.

RTX falan henüz deneyimlemediğimiz teknolojiler. Ne kadar tercih sebebi olacak bunu göreceğiz. AMD de buna muadil bir teknoloji sunacaktır elbet.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı