Ciddiyet nasıl kazanılır?

Bizim toplumumuzda genel olarak makama ve bağırıp çağırmaya hürmet var. Siz de ciddi, büyük adam olmak istiyorsanız belli bir makama gelmeye çalışın. İnsanlara fazla kibar davranmayın, aşağılayın onları o zaman çok ciddi sanarlar sizi.
 
Gereksiz cümleler kurmak yerine, sözlerini düşünerek söylemelisin. Aklından her geçeni konuşmamalısın. Fakat insanlara ne yaparsan yap kendini beğendiremezsin. Karakterin neyse onu yaşamalısın. Değişmeye çalışsan da o kadar kolay değil. Ya göründüğün gibi ol yada olduğun gibi görün. :)
 
Geçen arkadaşın iddia bayisinde oturuyorum. Biri geldi yavaşça yanaştı arkadaşa, bir an silah çıkarıp sıkacak sandım. O derece ciddi duruyordu. Sonra sarıldılar falan, espriler uçuşuyor... Tribe soktu beni. Herife Oscar'ı ben verdim. :)

Ben de aslında pek ciddi biri değilimdir. Ama sadece tanıdığım insanların yanında.
 
Bazen ben de gevşek olabiliyorum ve sonrasında çok pişman oluyorum. Bunun tek sebebi düşünmeden konuşmaktır. Espri yaparken, herhangi bir yorum yaparken, şakalaşırken karşınızdaki kişiyle olan samimiyet seviyenizi, ortamın uygunluğunu ve söylediğiniz şeyi karşı tarafın bilmesi gerekip gerekmediğini düşünün, ondan sonra söyleyeceğiniz şeyi söyleyin. Ağzınıza her geleni söylemeyin, ve gereksiz samimi hareketlerden kaçının. Bırakın onlar sizinle samimiyet kurmaya çalışsın. Lakin şunu da söylemeliyim, ben ciddi biri olacağım derken karşı tarafın sizinle bağ kurmaya çalışmasını görmezden gelmeyin, size karşı bir adım atıldığında, bir adım da siz atmayı ihmal etmeyin. Ancak burada denge çok önemli, karşı taraf bir adım atıyorsa siz iki adım atmamalısınız, bir adımsa bir adım, yarım adımsa yarım adım. İnsan ilişkileri bir denge işidir aslında. Yavaş yavaş sabırla örülen şeylerdir, kendinizi çok kasmayın dediğim gibi düşünerek hareket ederseniz her şey kendiliğinden gelişiverir, kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
 
Ciddiyet şudur kardeşim. Gülmeyeceksin, boş konuşmayacaksın. İnsanların senin ne düşüğündüğün umrunda değil. Dolayısı ile boş laf oluyor ne söylersen söyle. Bazı düiüncelerini içinde tutman gerek.

Bunlar kısa ve özdür.

Bunları desteklemen için ise bol kitap okumalısın boş insanlarla iletişimi kesmeşisin. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı