11000 TL Monitör Dahil PC Toplama

talican

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2018
Mesajlar
213
Çözümler
1
Daha fazla  
Meslek
Motion Designer / VFX Specialist
İşim gereği hızlıca bir bilgisayar toplamam gerekiyor. Bekleme sürem maalesef olmadığından ötürü tek bir yerden ve elden gidip alma durumum var :( Geneli CPU render olmak üzere arada GPU render işler de yapmaktayım. (%90 CPU, %10 GPU diyebiliriz.)

Ek olarak da, oyun oynamıyorum diyebiliriz. Oynadığım oyunlar Titan Quest, Diablo tarzı eski oyunlar. O yüzden oyun olarak hiç düşünmeyelim lütfen.

Ben ekteki gibi 2 tane PC topladım. Bunlara monitor de dahil. Monitor haric 9000 TL gibi bir şey tutuyor. Birini Vatan'dan, diğerini İtopya'dan topladım. Sizce bu topladığım bilgisayarlar işime uygun mudur? Ofiste GTX 1080, 64 GB RAM, 8700K'lı bir Monster kullanmaktayım. Masaüstü bilgim pek yok o yüzden. RTX 2070 fazla derseniz de daha uygun 1070 Ti, 1080 (varsa) olabilir.

Şimdiden teşekkürler.

Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence PSU yüksek bir kasa seçin. Render ağırlıklı diyorsanız güç önemli bir kıstas. 750 olabilir. HDD Seagate ya da WD seçerseniz daha stabil diye biliyorum.
 
Kasanın hava akışı kötü. Daha iyi hava akışlı kasa olabilir.

Ofisteki render makinalarından birinde de bu kasayı kullanıyoruz. Ondan memnunum diye eklemiştim kasayı. Evde, ofis kadar yoğun kullanmayacağım için sorun olmaz diye düşünmüştüm. Ama değişebilir bir şey, bakayım başka modellere.

Ryzen 7 2700X, X470 anakart ve PSU'yu da ayrı alın. Thermaltake, High Power, FSP veya Seasonic gibi.

Maalesef ayrı alma durumum yok :( Kafamda internet üzerinden tek tek toplamak vardı. Lakin acil freelance işler geldiği için en acilinden gidip alıp gelmem gerekiyor. PSU'yu ayrı alın derseniz kasayı değişebilirim. @Msevket44 beyefendi de kasayı değişmemi uygun görmüş hem.

Bence PSU yüksek bir kasa seçin. Render ağırlıklı diyorsanız güç önemli bir kıstas. 750 olabilir. HDD Seagate ya da WD seçerseniz daha stabil diye biliyorum.
Yeni kasa bakacağım sanırım, onunla birlikte 750W bakarım psu.


Peki sormak istediğim başka bir soru var. RTX 2070 Aero modeli nasıldır performans olarak? Dediğim gibi aşırı gpu renderlık işim yok. GPU renderı ofiste alıyorum genelde. Bana sadece yaptığım çizim için anlık render almaya yetecek bir ekran kartı lazım. Ne önerirsiniz? "Bu pahalı ve gereksiz, 1070 veya 1070ti da işini görebilir" gibi bir yorum dahi olabilir. Hatta ve hatta AMD ekran kartları da yeterli derseniz onlara da bakarım. Bütçemi de aşağı çekmiş olurum öyle olursa.

Bir de monitör hakkında yorumları bekliyorum aslında. :)
 
Yani hiç oyun oynamaycağım diyorsanız olabilir. Ama 2070 zaten 1080'in rakibi sayılır performans olarak. Ama oyun oynamayacaksanız 1070 veya 1070 Tİ'de olabilir ucuzsa.
Onun dışında İtopya'dan toplarsan daha iyi olur kanımca. Monitör dışında orada daha ucuz parçalar veya sinerjiye de bakabilirsiniz.
Monitör en ucuz Vatan'daysa onu oradan alın arada baya fiyat farkı var.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı