The Outer Worlds Epic Store'a Özel Olacak

adnanvo

Hectopat
Katılım
16 Aralık 2018
Mesajlar
971
Çözümler
1
Obsidian'ın yeni oyunu The Outer Worlds Steam, GoG gibi platformlarda çıkmayacak. "Timed Exclusive" olarak Epic Store'da çıkacak. Yani Epic'e çıktıktan 1 yıl kadar sonra Steam, GoG ve Microsoft gibi platformlarda satışa sunulacak. Habere aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Oyunun fragmanında Steam logosu görülüyordu. Açıkcası bu yıl tek beklediğim oyundu diyebilirim. Bugüne kadar Obsidian'ın her oyununu Steam ve GoG üzerinden almış biri olarak gerçekten moralim bozuldu. Epic son zamanlarda gerçekten çok sinirimi bozmaya başladı ve bilgisayar oyunculuğunun kanserine dönüştü tek kelimeyle. Fakat orayı kullanmamaya kararlıyım sonuna kadar. Phoenix Point ardından da The Outer Worlds gerçekten çok kötü oldu.
 
Ben bu işin biraz abartıldığını düşünüyorum artık. Metro oyununda yapılan yanlıştı ve tepkiler haklıydı ama diğer oyunlar için böyle olduğunu düşünmüyorum.

Oyun iyiyse ve ketum bir fiyat politikası izlenmiyorsa, nerede satıldığının çok da bir önemi yok bana göre.

Google, yeni oyun sistemini duyurdu. Birkaç yıla sektör de değişecek zaten.
 
Ben bu işin biraz abartıldığını düşünüyorum artık. Metro oyununda yapılan yanlıştı ve tepkiler haklıydı ama diğer oyunlar için böyle olduğunu düşünmüyorum.

Oyun iyiyse ve ketum bir fiyat politikası izlenmiyorsa, nerede satıldığının çok da bir önemi yok bana göre.

Google, yeni oyun sistemini duyurdu. Birkaç yıla sektör de değişecek zaten.
Tuhaf gelebilir düşüncelerim dışardan bakınca fakat takıntılı bir insanım.

Kickstarter'da Phoenix Point'e backer olmuştum. Zamanı geldiğinde isteğe göre Steam veya GoG keyi olarak verileceği belirtilmişti. Adamlar bu kadar destekleyeni hiçe sayıp Epic ile anlaşma imzaladılar ve backerlara Steam veya GoG keyi yerine Epic üzerinden oyunlarını alabileceklerini söylediler. Dolar 3,5 seviyelerindeyken 80 Dolarlık desteği yapmıştım. Neyseki iade talebinde bulundum ve onaylandı paramı geri aldım.

The Outer Worlds'ün yine fragmanında Steam logosu vardı.

Bu müşteriyi kandırmak değil midir? Eğer bir oyun sıfırdan Epic Store ile duyurulsa sorun olmaz fakat bu kadar insanın desteği hiçe sayan ve tatlı çabuk paraya koşuyor yapımcılar. Uzun süreçte ben bu insanların oyunlarını bir daha hiç almayacağım örneğin. Kara-listeme eklenen çoğu yayıncının oyunlarını uzun yıllardır almıyorum örneğin. Bunlar da katıldılar oraya.

Ayrıca Stadia'nın veya diğer streamingh servislerinin daha yerleşmesine uzun zaman var. O çamur gibi yayında oyun oynanmaz açıkçası, Youtube'ın sıkıştırma teknolojisini kullanıyor. Digital Foundry'nin çok güzel bir analizi var izlemenizi tavsiye ederim.
 
Bu oyun özelinde de büyük ihtimal haklısınız. Ben genel olarak Epic'e olan bu linç kampanyasını doğru bulmuyorum.

Google'ın sisteminin oturmasına daha var zaten ama işler o yöne gidecek ister istemez. Rekabetçi oyuncuların büyük çoğunluğu da ellerindeki güçlü grafik kartlarına rağmen abartı FPS değerleri için oyunları en düşük ayarlarda, çamur gibi oynamayı seviyorlar zaten. 🙃
 
Linç kampanyası, tekelleşme çabası içinde olduğundan dolayı ve bu durum benim de hiç hoşuma gitmiyor. Yoksa x oyununun orada da satılması benim için bir önem arz etmiyor diğer platformlarda da satışı olduğu sürece.
 
Gün geçmiyor ki Epic kendinden nefret ettirmesin. Almayacağım kardeşim, sizin iğrenç launcherınızı bilgisayarıma kurmayacağım.

Yani hayır Steam'e karşı tek bir artısı yok.
  • İndirim desen yok.
  • Kullanıcı incelemesi desen o da yok.
  • Offline modu yok.
  • Mac desteği, Linux desteği yok.
  • Atölye desteği yok.
  • Kullanıcı rehberleri yok.
  • Achievement yok.
  • Kullanıcı profili yok.
  • İstek listesi yok.
  • Ekran görüntüsü alıp paylaşma yok.
  • Eşyalar yok, topluluk pazarı yok.
  • Aktif oyuncu, oyun süresi gibi istatistikler yok.
Ne var burada da biz gidip Steam yerine tercih edelim?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı