RX 580 vs GTX 1060

  • Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 50
  • Görüntüleme 4B
DX12 oyunlarının benchmarklarına bakarsan, RX 570'in bile GTX 1060'ı geçtiğini görürsün. Sebebi AMD'nin kartlarını DX12'ye göre optimize etmiş olması. Bundan sonra ise oyunlar genel olarak DX12 ile yapılacak, DX11 yavaş yavaş terk ediliyor.

Öbür yandan DX11 oyunlarında ise RX 580 ile 1060 kafa kafayadır.

Freesync teknolojisi AMD kartlarda daha pürüzsüz çalışır. Freesync bir monitörü gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Bu teknoloji Nvidia'ya da getirildi ama tam olarak iyi çalışacağının garantisi yok (onaylı monitörler hariç).
 
Gerçekten forumun bu bölümüne bir uyarı kısmı eklenmeli. Bana göre:

  • Bütçe ve eldeki parçaların belirtilmesi
  • Tavsiye istenirken tarafsız olunması çünkü herkesin kendine göre hoş olmayan anıları var ama bu demek değil ki her zaman bu markanın her şeyinde olucak diye.
  • Biraz olsun araştırma yapılması
Bence en azından bu 3 madde üzerinden bir uyarı bölümü oluşturulmalı.
Sen kendi kafanda kararini vermissin. İstedigini yap. Dinlemiyorsun bizi.
 
Konu sahibi kararını vermiş ama yine de bilgilerin burada kalması daha sağlıklı. Çünkü konu sahini baştan beri biraz taraflı olarak soruyu sormuş zaten.

Halbuki bugünün şartları altında ve gelecek ele alındığında RX 580'in avantajlarının daha fazla olduğunu herkes söylemeye çalışmış. Hatta ben de madde madde ekleyeyim;
1) 2. sayfada, Nvidia'ya oyun için ayar menüsü olduğu, AMD'de olmadığı söylenmiş. Düzeltelim, AMD'de de böyle bir menü var ve bir sürü ayarı global olarak ya da oyun başına yapabiliyorsunuz.

2) Ayrıca, AMD'nin ReLive ve Enhanced Sync teknolojileri, Nvidia'nın Shadow play ve Fast Sync teknolojilerinden daha başarılı.

3) Gelecek artık Directx 12 ve Vulkan'da. AMD bunlara başından beri destek verirken, Nvidia yeni modellerini Directx 12 için optimize etmeyi tercih etti. 1000 serisi modellerinde herhangi bir iyileştirme yapamadı. Zaten DirectX12'nin en büyük performans arttırıcı özelliklerinden olan Async Cumputing özelliği, 1000 serisi kartlarda yok. DirectX12'de şu an AMD rahatça önde.

4) 8 GB RAM avantajı. RX580'de 8GB VRAM var. GTX 1060'da ise 6GB. "oyunlara her türlü yeter, zaten bu bir 1080p kartı" diyecekker müdahale etmeden önce şunu söyleyeyim; bu tip kartlar, belleklerinin %75'i dolunca "swap" yapmaya başlarlar, yani RAM'le (RAM doluysa HDD ile) bilgi yedeklemesine başlarlar. Ayrıca "şu kart 1080p kartıdır, bu kart 1440p kartıdır" diye bir genelleme yok. Ben RX 480 ile GTA V'i 4K'da, her şey düşük - orta seviyesinde, texture en yüksek, seviyede oynuyorum. 5 GB'a yakın VRAM kullanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı