15 Yaşında İş Bulamamak

PROMETEUS

Decapat
Katılım
28 Nisan 2019
Mesajlar
66
Arkadaşlar 15 yaşındayım. Ankara'da komilik tarzı iş arıyorum. Birkaç yere sordum 18 yaş altı almıyoruz dedi. Yaz tatilinde çalışmak için iş arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bence de çırak olmak mantıklı herkes doktor, mühendis,polis vb. Olursa insanları kim tıraş edecek? kim kaporta düzeltecek? Böyle işler ileride kıymete binecek.
Çıraklıkla başlayıp bu işe gönül veren çook insan var. İnsanoğlu en eski zamanlardan beri tıraş olur. En kalıcı meslek her zaman kuaförlük olacaktır haliyle. Kazancı da çok fazla. Eskiden 5 liraya saç tıraşı olurduk şimdi 20'den aşağısı yok buna ağdalar, maskeler, sakal oho..
 
Bu yaşta tanıdık harici almıyorlar. Bizzat benim de başıma geldi ondan dolayı.
 
Başlıkta iş bulamamak deyip komilik dışında bir şeye bakmıyorsun. Tanıdık olmadığı sürece komilik işi bulman fazlasıyla zor. Onun dışında el işinin ağırlıkta olduğu işlere bakmanı tavsiye ederim. Marangozluk, alüminyum işleme, berberlik, eczane, çiçekçide sipariş götürmek gibi işlere bak.
İnsanları kim tıraş edecek?
Kendileri tıraş olabilirler. İstese de herkes hakkıyla doktor, mühendis olamaz zaten.
 
Senin okuman gerekiyor ömrünü heba etme, güzel bir üniversitede iyi bir bölüm okuma hayali kur. Ailen yardımcı olmuyor veya olamıyorsa yetkili kişilere danış.
 
Senin okuman gerekiyor ömrünü heba etme, güzel bir üniversitede iyi bir bölüm okuma hayali kur. Ailen yardımcı olmuyor veya olamıyorsa yetkili kişilere danış.
Yaz tatilinde çalışmak istediğini belirtmiş. Geleceğini heba etmesiyle bir alakası yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı