HD Tune ile 1 bölümün arızalı bulunması

Retse

Kilopat
Katılım
4 Mayıs 2017
Mesajlar
129
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Derdimi başlıkta nasıl anlatacağım bilemedim ama daha önce kullandığım HDD'ye elveda ettim ve eskiden yedeğe düşmüş harddiskimi taktım. Harddiskte herhangi bir hız problemi yok ama biraz işgillendim ve HD Tune ile bad sector araması yapmak istedim. Sadece bir nokta arızalı gözüküyor ve "error at 36315mb" yazılı uyarı veriyor. Programı kullanmasını ve hangi uyarının ne anlatmak istediğini tam olarak bilmiyorum. Bu bad sector illetinin yayıldığını duymuştum ama beni ne kadar idare edebilir ki? Hemen bozulacağını düşünmüyorum ama bazı bilgili arkadaşlardan destek istiyorum.

390700
390699


Test sonuçları bu şekilde çıkıyor. Dediğim gibi hız problemi yaşamıyorum ama bu HDD ile ne kadar idare edip, nasıl koruyabilirim onu merak ediyorum. Tabii ki kimse tam olarak bir süre veremez ama HDD'nin sağlığı hakkında beni açıklayıcı bir şekilde aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
 
Bir hdd de bad sector oluşmaya başladıysa bunun tam olarak geri dönüşü olduğunu sanmıyorum.
Aids gibi düşün. Sadece ölümü geciktirebiliyorlar Ama kaçınılmaz son seni bekliyor olacak desem yanlış olmaz.Çok fazla uğraşmadan yeni hdd arayışlarına geçmeni öneririm tabi karar sizin.
 
HDD Regenrator V2011 kullanın. İnternette var.

Maalesef üzülerek söylüyorum ki korsan kullanmak zorundasın. Çünkü key almakla olmuyor, ve o sorunu çözeceğinden 100% emin değiliz.

Aslında korsan yanlısı değilim ama denemekten zarar gelmez.

Yazılımsal bir hatadır bu. Donanımsal bir sıkıntı olsa birçok yerde bu BS oluşur.
 
Bad sectorun kaçıncı gb a denk geldiğini hesapla disk bölümlerini sil , mesela 80 gb 10 gb 150 gb şeklinde bölümler oluştur senin bad sectorun 10 gb'ın ortasına denk gelsin enson bad sectorun bölümünü sil , 4-5 yıldır bu şekilde kulandığım harddisk var
 
Mavi ekran ve donmaları önlemek için o sektörü kapatabilirsin ama zamanla büyüme riski var. Kapatsan da kapatmasan da büyüyebilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı