2133 MHz 8GB RAM Yükseltme

xpanzerjager

Hectopat
Katılım
23 Temmuz 2017
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sahip olduğum sistem gereksinimleri;

RAM: 2133 MHz 8GB tek slot
İşlemci: İ3 7100 3.9 GHz
Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4GB OC
İşletim sistemi: Win10 Pro X64

Bfv multiplayer oynarken özellikle 32v32 kişilik maçlarda ani FPS düşüşlerini çok yaşıyorum low ayarlarda sabit bir yere bakarken 65-70 FPS arası verirken koşarken veya çatışmadayken 45-30 FPS'lere kadar düşebiliyor. MSI Afterburner'dan bakıyorum RAM kullanımı genelde ~6.9-7000 MB arası oluyor. RAM'im yetersiz kalıyor bunun için aynı RAM'dan bir 8GB daha yükseltmeyi düşünüyorum FPS'de ne gibi iyileşmeler veya değişiklikler olur? Çok fark eder mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 çekirdekli bir işlemci ile BF5 oynamak tam bir faciadır, sizin önce işlemciyi yükseltmeniz gerekiyor.
bilgisayarı Ocak 2018'de toplamıştım o zamanki bütçem bu işlemciyi gerektirmişti. işlemci konusunda ne kadar doğru bir işlemci kullanıyorum bilmiyorum haklı olabilirsiniz, fakat şimdilik işlemci upgrade'i yapamam sanırım, ram olarak bir update düşünüyorum, ani fps droplarının da ram'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum işlemciden de kaynaklı olabilir tam net değilim. açıkcası şimdilik low ayarlarda ~60-65 fps aldıracaksa dropsuz ram alacağım ona göre. işlemci yükseltmesi muhtemelen daha ilerleyen zamanlarda olur.
 
Hayır RAM alsan bile 60 FPS'nin altına çok inersin çok az performans artışı elde edersin RAM ile, işlemci için para biriktir RAM'e harcama. Oyuna bakarsan CPU'nun asla %100'ün altına inmediğini göreceksin.

Tam yük altındaki bir işlemci de takılmaya sebep olur sadece RAM olmaz.
 
2 çekirdekli işlemci devri kapandı BF oynuyorsan hele sunucu 64 kişilikse 4 çekirdekli işlemci bile en az 7600k falan olmadığı sürece kurtarmaz. 7600K falan alırsan sistem rahatlar ama gereksiz pahalılar.
sahip olduğum i3 7100 işlemci bile şu an 990TL civarı sıfır fiyatları, şu dönemde işlemciye 2.200TL vermek baya zor olacaktır, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yine de şimdilik bu işlemciyle idare etmeye devam ederim büyük ihtimal, bi nebze rahatlaması için de ram almayı düşünüyorum yinede çünkü oyundayken boşta 1GB RAM kalması da drop yaratır diye düşünüyorum.
zaten oyunun minimum sistem gereksinimlerinde 8gb ram yazıyor, kağıt üstünde bile eksik ram yani 😀, bu durumda bazı durumlarda 60FPS çıkardığına bile şükretmeli
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı