Antivirus Programı Önerisi

Bilgisiz olan kişi belli. Bilip bilmeden VPN'ye bağlıyorsun. Kaspersky nin VPN si açık değildi hatta silmiştim. Git başka yerde gül şimdi.
VPN denilen yeri gösterir misin? Oku da kurtul şu küstahlıktan!
407103
 
🤣 KSN VPN

KSN nedir, UDS nedir, nasıl çalışır?


Tl:dr:

Bilgisayarınızda ne zaman ki şüpheli aktivite, veya bilinmeyen bir uygulama olur, Kaspersky bununla ilgili veri toplar. Linkte de okunabileceği üzere, toplanılan bilgiler kişisel bilgi değil, tanımlama bilgisi.

Dünya çapında bütün Kaspersky kullanıcılarından toplanan verilere göre bu bilinmeyen yazılımın tehdit mi yoksa güvenli mi olduğuna karar verilir. Tehdit ise, Urgent Detection System veritabanına eklenerek bütün KSN kullanıcılarının bundan korunması sağlanır.
Yeterli süre geçtikten ve dosya iyice araştırıldıktan sonra eğer dosyanın zararlı yazılım olduğu kesinleşirse, veritabanı güncellemesi ile KSN kullanmayanlar dahil bütün kullanıcılara bu bilgi gönderilir.
 
Son düzenleme:
VPN denilen yeri gösterir misin? Oku da kurtul şu küstahlıktan!
Eki Görüntüle 407103

Ben KIS değil Free versiyonu kullanmıştım. Free de böyle bi özellik yok. Sadece VPN ve bir tane daha birşey kurmuştu masaüstüne. Yani bahsettiğin şey olamaz.

Free versiyonda VPN kapalı hatta silinmişken, cmd komutuyla netstat -an da SYN_SENT bağlantılı whois bilgisinde Kaspersky Lab. yazan IP'ler görüyorum. Şu an PC de değilim emin ol PC olsaydı tekrar yükleyip açıklayabilirdim SS ler ile.

Ayrıca tüm "rapor gönder, veri gönder" özelliklerini de kapatmıştım.
 
Kaspersky ve diğer tüm antivirüsler kullanıcıların verilerini topluyor. Windows Defender tehlikeli sularda yüzmezseniz yeterli. Verilerinizi şirketlerin sunucusunda depolandırmayı (ve satılmasını) göze alıyorsanız kurun. Kaspersky free kullanırken veri topladığına bizzat netstat -an yazarak şahit oldum. Bağlantı gönderilen sunucunun IP ve whois bilgisinde "Kaspersky Lab." yazısını görünce de direk sildim. Bu topladıkları veriler özel bilgileriniz de olabilir virüs bilgileri de.
Niye Defender veri toplamıyor mu sanıyorsun ? Yada Windows ? Hemde en mükemmelini topluyor. Windows’un %40 bölümü sırf telemetry.
 
Niye Defender veri toplamıyor mu sanıyorsun ? Yada Windows ? Hemde en mükemmelini topluyor. Windows’un %40 bölümü sırf telemetry.

Ben öyle birşey dedim mi? 2 şirkete veri göndereceğine sadece Windows a gönder. O zaman Windows kullanmayın Linux kullanın ne diyim? Windows 10 dan başka doğru dürüst işletim sistemi yok. Kullanma kardeşim o zaman
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı