Kocaeli vs Gazi Üniversitesi

erces

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2019
Mesajlar
61
Merhabalar ben bilgisayar mühendisliği okuyacağım ama Gazi Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında kaldım. Gazi Üniversitesindeki bu ekşide vb. okuduğum siyasal hareketler soğuttu biraz. Kocaeli Üniversitesi'nin de yeri birazcık tersmiş şehre, pek karar veremedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O saçma sözlüklere bakmayın. Kocaeli Umuttepe kampüsü dağın başında vs. gibi yazarlar, evet doğru fakat merkeze inmek için çok çabalamaya gerek yok. Bazen tek bazen 1-2 otobüs ile halledersiniz.

Sosyal olarak fena değildir, Kocaeli biraz pahalıdır, özellikle merkezden uzaklaşınca insanları dindar ve pek öğrenci sevmezler. En azından 2 yıllık eğitim hayatımda bunları gördüm.

Bana kalırsa Gazi Üniversitesi'ne gitmeniz daha iyi olur, daha güzel eğitim alırsınız ve ciddi anlamda kendinizde çabalarsanız çok başarılı noktalara gelirsiniz.

Siyasi kısma gelince ise, kimse sizin hakkınıza girmedikçe etliye sütlüye karışmasınız olur biter.
Ankara'da güzel yerdir, sosyal aktivite olarak AVM dışında pek seçenek yok.
Ulaşımı fena değildir.

Şu siyasel zıkkımlardan Kocaeli Üniversitesinde de vardı, genel olarak bu tip insanların tek gayesi toplu şekilde durup dikkat çekip popülerite kazanmak fakat genelde işe yaramaz, alay konusu olurlar. İstisnalar hariç.
 
Kocaeli Üniversitesinde okuyorum burası sanayi bölgesi olduğu için staj ve okul bittikten sonra iş bulma olanakları daha fazla konum olarak yukarıda ki arkadaşın dediği gibi biraz ters ama otobüsle 15 dakikaya şehir merkezine inersin zaten okulun çevresinde çok fazla yurt ve evler var kalma konusunda da bir sıkıntı yaşamazsın bir tek kışları soğuk oluyor haberin olsun. :)
 
@ardayzr Kullar'a yağmur yaparken Umuttepe'ye kar yağıyordu, hiç unutmam o günü 🥶
Karda ne kar ama bu sene adam akıllı bir kere yağdı onda da arkadaşlarla Playstation oynarken dalmışız biraz daha dursak okulda mahsur kalıyorduk.😂
 
Çok arada kaldım gazi olursa teknoloji fakültesi olduğundan dolayı Türkçe eğitim olacak ama Kocaeli Ü. İngilizce, Kocaeli İstanbula yakın o avantajı var. Gazide 7/24 açık kütüphane var ama Kocaeli'de öyle değil.Ankara'da daha çok öğrenci şehri gibi hala net karar veremedim.
 
Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi Kocaeli öyle dindarmış öğrenci sevmezmiş diye bir şey yok. Öğrenci sevmeyene denk gelmedim ki zaten özellikle 2016'dan beri kocaelideki şehir dışından gelen öğrenci sayısı %60 arttı desem yeridir belki daha fazla.

Üniversitenin konumu eğer merkeze indiysen üniversiteye çıkarken dik bayırın sonunda olduğu için ters olabilir fakat yayan tırmanmıcaksın zaten. Yayan tırmanmıcaksan da yolun rampa veya düz olmasının bir önemi kalmıyor. Otostop vs herkes alıyo arabasına zaten. Üniversitenin yanı hastane olduğu için trafiği sürekli aktiftir ve hareketli bir yer.

Üniversiteden şehre otobüs 10 dakikayi bulmuyor inmesi veya taksi vs. Şehir karışık değil AVM'si desen şehre 10 ar dakika uzaklıkta en az 4 5 tane farklı AVM var. Sahili desen plajyolu, sekapark, marina hepsi 10 ar dakika yine şehre. Bir öğrenci için biçilmiş kaftan yani. Sana tavsiyem çok iyi bir şekilde araştır öyle karar ver sonuçta en az 4 yıl bilemedin 5 - 6 yıl belki ömrün geçecek gideceğin şehirde.
 
Merhabalar ben bilgisayar mühendisliği okuyacağım ama Gazi Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında kaldım. Gazi Üniversitesindeki bu ekşide vb. okuduğum siyasal hareketler soğuttu biraz. Kocaeli Üniversitesi'nin de yeri birazcık tersmiş şehre, pek karar veremedim.
Ben de aynı ikilemdeyim, istanbulda oturuyorumve kocaeliyi İstanbula yakınlığı açısından mantıklı buluyorum. Ama gazi üniversitesi de ilgimi çekiyor hangisini seçmeliyim bilmiyorum. Sen nereye gittin? Memnun musun? Geri dönüş yaparsan çok sevinirim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı