Ekran kartımı nasıl bozabilirim?

Yaşıtlarımdan fazla fazla okumama ve başarıya rağmen hiç bi şey yok. Arkadaş okuyoruz diye nefes almayalımmı ? İstemem artık. Ne yapsam kendim yapıcam.
6. sınıftan beri yalvarıyorum insaf yahu ''Takdir al alacağım'' demekten başka bir şey demiyorlar. Lise 1'deyim artık bu sene dananın kuyruğu kopacak.

Toplanın bizde Gezi Parkına yürüyelim :D "Biiizde G-T-X Titan istiyoooruz" :D :D :D
2000 liralık Pc'ye de razıyım , okullar bir kapansa da artık kavuşsam.
 
6. sınıftan beri yalvarıyorum insaf yahu ''Takdir al alacağım'' demekten başka bir şey demiyorlar. Lise 1'deyim artık bu sene dananın kuyruğu kopacak.

Kopmasın artık. Arkadaşı da azarlamanın anlamı yok. Sizin aileniz böyle işlere hoş baktiğı için böyle şeyler size kötü bi şey gibi gelir. Ama PC insanı hayattan bezdirince? Paramı biriktiriyorum. Bi msı r9 270, 8 gb ram, psu, kasa tamamdır. İşlemci 1.nesil i3 ama, idare edicem. Hayırlısı....
 
Hocam aslında bu durum biraz da ailenize ve aile içi ilişkilerinize bağlı. Şöyle söyleyeyim. Geçen sene 8. sınıftım. Yaklaşık 1 yıl bilgisayara elimi dahi sürmedim. Ailem 470 üstünde bir puan alırsam bilgisayarı ancak alacaklarını söylediler. Şansımıza şuana kadar yapılan en zor SBS geldi. Her yerin puanları düştü. Otomatik olarak genelde de düşüşler oldu. Bu yüzden almamışlardı.

Ondan sonra bir ara ailemle konuştum. Atar yaptım 1-2 hafta konuşmadım hiç. Sonra ne olduysa artık 8600GT ekran kartım yandı. Şansa bak nasıl becerdim bilemiyorum ama uzun süre PC açık kaldı sonra 1-2 akşam böyle kasanın içinde bir şeyler patladı. 3. gün açamadım zaten bilgisayarı. Sonra okullar açılmadan önce falan babamlara dedim şunu tamire götürelim falan filan ikna ettim. Bir de dedim gittiğimiz zaman 2-3 parçasını yükseltelim. İlk başta mırın kırın ettiler.

Sonra kabul etti. Bakkal'a (Bilgisayarcı) götürdük. Adamdan tüm sistemi değiştirerek çıktık. Yaklaşık eski sistemin üstüne 300- 400 TL gibi bir rakam ödedik. 9800GT almıştık. İşte yedik kazığı geldik. Sonra babama dedim işte bu eskisinden de kötü oldu diye. Hiç bir şey değişmedi falan. Gösterdim onada takılıyor falan dedim. Sonra gittik bir daha dedik böyle böyle. Oradan bu sefer eski sistemin üstüne HD 6850'li bir sistem aldık. Öyle gene bir 870 TL gitti. Öyle sistemi 3-4 ay kullandım.

O sırada da konuşuyorum babamla işte kasa ve PSU alcam diye falan. Yani bayağı araştırıyordum. Notlarımda düşüş vardı. Sonra işte babamlar dedi kafanı bunlara çok yoruyorsun. Dersine olan dikkatin azalıyor diye. Dedi işte eğer çalışacağına söz verirsen hemen gidip yarın alacağım sana bilgisayar dedi. Bende çok sevindim tabi. O zamandan beri konuşuyoruz Vatan PC karne indirimi ile alacağız nasip olursa.

Yani demek istediğim ailenize bunu belli edin. Buraya yazınca bir şey olmuyor. Bakın düşünün. Sadece ekran kartını tamir ettirmek için babamla konuştum. İş döndü dolaştı 4200 TL 'ye bilgisayar almaya geldi ki. Adam fiyatı söyleyince hiç sesini bile çıkarmadı sen sadece bana fiyat söyle dedi. He bu arada bende babamla konuştuğumuzdan beri 1700TL biriktirdim. Eski sistemi sattık falan. Yani bence her şey sabır sizin niyetinizle ilgili sonuçta onlar sizin aileniz sizin asla mutsuz olmanızı istemeyeceklerdir. Merak etmeyin. Ama siz gidipte sıkışıkken veya gerginken adama söylerseniz o zaman unutun. Yani hemen alalım değil. Ben şahsen iyiki geçen yaz almamışım. Hem o zaman alsaydık daha düşük bütçe olurdu. Yani ev taşıdık. Yok dershane yok nakliyat falan hep masraf. Ki şuan bile çokta rahat değiliz.

Babamın mesleği Subay/Albay, annem hemşire bunlar dışında hiçbir gelirimiz yok. yaklaşık 7000 küsür TL kazanıyorlar. Yani bakın şuan bizim gelirimizin yarısı girdiğimiz eve gidiyor. Ev almak için neden bu kadar beklediler bilemiyorum. Onun dışında benim dershanem, ablamın dershanesi, kira, faturalar, bu arada beyaz eşyaları da yeniledik. Yüksek bir meblağ da oraya gidiyor. Çoğu şeyin taksiti var yani bunlar aklıma ilk gelenler. Ama adam buna rağmen beni mutlu etmek için o kadar para vermeye razı. Hayat kolay değil para da kolay kazanılmıyor. Ailenle içli dışlı ol ve sende para biriktir bir müddet sonra hemen değil görüceksinki ailende sana elinden geldiği kadar yardımcı olacak. Çok zor bir şey değil.

Bu arada geçen deprem sağolsun (bayağı sallandık falan Tekirdağ/Çorlu) böyle daha bir yakınlaşma yani annemler falan korktu biraz. Yani her an öleceğiz ruhuna büründüler. O yüzden parayı esirgemiyorlar. Tüm sülaleyi ziyaret ettik. Sormayın kötü bir durum. Allahtan bina sağlammış sonradan öğrendik. Deprem de biraz yardımcı oldu aslında. Her şey benim için iyi oluyor vallaha çok şanslıyım. Size de olması dileğiyle. Uzun oldu biraz ama kusura bakmayın. Aklımdakilerin sadece 10 da 1 i yani 1 cümle yazarken aklıma başka bir şey geliyor ve cümle bittiğinde unutuyorum çok kötü bir şey. Neyse belki esinlenirsiniz benim olayımdan.

İyi akşamlar...
 
@Cengiz Çelik her türlü denedim. Almıyor arkadaş. Neyse zaten insanın lafı 5-6 kere yere düşünce sonra diyesin gelmiyor. Para biriktirmeye başladım ben. Artık istediklerimi almaya param 6 ay sonra mı yeter, 10 ay sonra mı yeter bilmiyorum. Ama kafaya koydum, bilgisayarımı hiç bir kimsenin maddi desteği olmadan düzelticem. Zaten yardım etseler de, yarın oyun oynadığimda , biz bu pc yi sana oyun oyna diye mi aldik? diyecekler. Ben tekbaşıma 780 alamam, ama kendi paramla 750 ti, 660 ve ya R9 270 alayım daha mutlu olurum. Sonuç olarak ben bu dünyanın adaletinin taa.......
 
Kardeşim bence hiçbir şekilde vazgeçme heleki ailen daha önce seni sevindirecek şeyler yaptıysa. Ben "benim için ayda 100-150 TL veremiyorsanız ben daha ne diyeyim" falan demiştim. Bence hiçbir şekilde umudunu kaybetme inan onlar senin çabanı gördükçe almak isteyeceklerdir. Bu arada ben annem aracılığıyla söylemiştim ilk başlarda babama devamında telefonda konuşmuştuk falan yani yüz yüze konuşunca tersleme ihtimali yüksek.

Ailen ile olan ilişkilerini mümkün olduğu kadar sıkı tut. Uygun bir zamanda da söylersin aklına gelebilecek tüm olumlu şeyleri yapmaya çalış dayanamazlar. Olmadı küs onlara tavır koy araya tabi en son ihtimal olarak.

O değilde benim ailem biriktirdiğim parayla da almama izin vermiyorlardı.
 

Geri
Yukarı