Windows 10 gereğinden fazla RAM ve disk kullanımı

Tunapy

Decapat
Katılım
5 Temmuz 2018
Mesajlar
175
Çözümler
1
Birkaç ay önce ASUS X540UB-GO072T isimli laptop'u (Vivobook) satın aldım. Ancak aldığım ilk haftalardan itibaren gereğinden fazla RAM kullanımı ve %100 disk kullanımı canımı sıkmaya başladı. RAM tarafında denetim masasından kullanılan uygulamaların kullanımlarını topladığımda 1GB zor ediyor. PC(4 GB) yavaş açılıp kapanıyor. Bazen Google'yi açarken tık diye kapanıp gittiği oluyor. NET.runtime optimization service ve hizmet ana bilgisayarı isimli dosyalar işlemcinin kullanımını %25'e kadar çıkarıyorlar. Bazen geri inip çıktığı oluyor. Genel sorunlar bunlar. Ayrıca mesela Google açıkken denetim masasında Google'nin yanında (14) falan yazıyor onu nasıl düşürürüm?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    75,1 KB · Görüntüleme: 137
Arka plan uygulamalarını, hizmetlerden gereksiz olanları kapat mesela sysmain, windows search, windows update, xbox hizmetleri gibi
 
Uygulamaların kullandığı RAM miktarlarını topladığımda yukarıda yazan miktarın yakınından bile geçmiyor. Bu kadar RAM'ı ne kullanıyor
Yerleşik ekran kartı kullanıyor muhtemelen. Sanal belleğiniz ne kadar? Meslea benim şu an 6,3 GB RAM'im kullanılıyor görünüyor ama görev yöneticisindekileri toplasam 3 bile etmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı