İnsanın memleketi gibisi yok

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
987
Makaleler
2
Dun sabah yola ciktim Van'a gittim, oradan Ağrı, sonra Kars. Van'a gidinceye kadar çok detaylı arama yapıyorlar, asker polis çok sert. Kamu binaları beton bariyerlerle korunuyor, asker arabayı detaylı ariyor. Sanki Türkiye'den çıkmış gibi hissettim kendimi, Ağrı biraz daha iyidi Van'a göre. Van'ın bakıyorum şehrin içinde bir yerlerden ateş yakıyorlar, şehirin kalabalık bir caddesi vardi orası fena değildi, ama o kalabalik cadde dışında kalan yerler bana pek tekin gelmedi.
İnsanlara guvenemiyorsun. Sonra geri dönüyorum yine o detaylı aramalardan geçtik uzunca. Sonra yola iyice odaklandım baktim yine asker durdurdu. Kimlik istedi bakti esprili bir şekilde konuştu, o an anladım Erzurum'a girdiğimizi. Direk geçirdi zaten. Çok şehir gezdim ama hic bu kadar kendimi yabancı hissetmemiştim, insan alıştığı bildiği yerde kendini güvenli hissediyor demem o ki insan ister istemez, kendini doğduğu büyüdüğü yere ait hissediyor.
 
Dogu illerinde teror faaliyetleri ve sempatizanligi fazla oldugu icin buyuk ihtimalle bu kadar darliyorlar insani. Dediginiz gibi insan kendini dogdugu, buyudugu yere ait hissediyor. Ben yillardir Bagcilar'da yasiyorum ve Bagcilar disina ciktigimda kendimi tuhaf hissediyorum. Keko degilim piliz don't ask.
 
Van kaçakçılık olaylarından dolayı bu kadar sıkı kontrol ediliyor.
Acaba yol üstü Bitlis'ten geçtiniz mi?
Yok hocam Bitlis üzerinden geçmedim. Çok kaçakçılık olayı döndüğünü gördüm, sigara falan çok gördüm, herhalde İran'dan sokuyorlar. Bir arkadaşım söylediğine göre her evden birinde içerde yatan 1-2 kişi oluyormuş. Bu nasıl is :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı