Ryzen 7 3700X ve RTX 2070S kasa ve sıvı soğutma önerisi

Her duyduğunuza inanmayın diye de bir şey duydunuz mu? Çünkü tam bu gibi durumlarda işe yarıyor o söz :) Intel işlemcinin Nvidia kartla daha verimli çalışması gibi bir durum söz konusu değil. Google'layınca bile milyar tane benchmark çıkıyor, onları karşılaştırıp kendi sonucuna varmak da zor değil.

Sistem çok güzel, sıvı soğutmaya ihtiyaç yok. Kasa olarak Phanteks P350X öneririm. Üstüne kalan parayla da Corsair H100i PRO alabilirsiniz fakat dediğim gibi, sıvı soğutmaya ihtiyaç yok. Intel fırını değil bu :) İlla soğutmayı değiştirmek istiyorsanız Dark Rock 4, Dark Rock 4 Pro, Noctua NH-D15 falan da alınabilir. Sıvı soğutmadan aşağı kalır yanları yok.
Hocam İntel daha iyi ama benchmark testlerde.
 
Hocam Intel daha iyi ama benchmark testlerde.
  1. Bahsettiğim şey salt performans değil, "Bu marka ürün şu marka ürünle daha iyi çalışıyor" gibi bir şeyin olmaması.
  2. Daha fazla para verip daha az C/T'li bir işlemci alınıyor ve oyunda %5 daha fazla performans elde ediliyor tek çekirdek performansı sayesinde. 2019'da mantıklı bir hareket değil.
  3. Hangi işlemci hangi işlemciden ne konuda daha iyi? 2000 TL'ye alınıp direkt kullanılmaya başlanabilecek bir işlemciyle, 2500 TL'ye alınıp üstüne OC yapmak için 500-1000 TL arası sıvı soğutma alınacak işlemci, bütçe sınırsız değilse kıyaslanmamalı bile. Ki yine multi-threaded işlemlerde geri kalıyor 9700K.
  4. Artık oyunlar da çok çekirdekten faydalanmaya başlıyor. Onu da geçtim, çözünürlük yükseldikçe zaten tek çekirdek performansının önemi azaldığı için Intel işlemci de Ryzen ile aynı performansı veriyor.
Daha önce de söylediğim gibi: Bilgi ezberlemeyin, benim yazdıklarım da dahil. Konuya hakim olun, çıkarımlarınızı yapın ve insanlara bu doğrultuda tavsiye verin.
 
Merhaba yeni toplamayı düşündüğüm sistem şu şekilde, kasa ve sıvı soğutma tavsiyesine ihtiyacım var.


ASUS ROG STRIX X570-E GAMING AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O. C. ) M.2 Anakart
ASUS GeForce ROG STRIX RTX 2070 Super Gaming 8 GB GDDR6 256Bit NVIDIA Ekran Kartı
AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6GHz-4.4GHz 36MB 65W 7NM İşlemci
G.Skill Trident Z Neo RGB 16 GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16 RGB RAM
Corsair RM850X 850W 80+ Gold Full Modüler Beyaz Güç Kaynağı
Corsair 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD


Ram burdan alabilirsin ben aldım yarın elimde olucak.
 
Son düzenleme:
Ne kadar ilginç. Demek ki bir bütün markanın yeni ürünlerini 1-2 nesil eski ürünleriyle yargılayabiliyoruz. Üstelik aynı modelin farklı kullanıcılara göre değişmesine rağmen. O zaman AMD'de çok ısınıyor. FX serisi...
Evet, Intel'i bu konuda yargılayabilirsiniz, fakat AMD'yi pek değil. Intel, son 3-4 nesildir aynı mimari üstünden işlemci üretiyorken, AMD farklı bir mimariye geçti. Doğru bir karşılaştırma için 1. nesil Ryzen ile karşılaştırmanız gerekiridi, FX değil. 7700k, Core i7 serisindendir.
 
Evet, Intel'i bu konuda yargılayabilirsiniz, fakat AMD'yi pek değil. Intel, son 3-4 nesildir aynı mimari üstünden işlemci üretiyorken, AMD farklı bir mimariye geçti. Doğru bir karşılaştırma için 1. nesil Ryzen ile karşılaştırmanız gerekiridi, FX değil. 7700k, Core i7 serisindendir.
FX serisi ile zaten karşılaştırmadım. Arkadaş 7. nesil demiş ben de 7. nesilden 9. nesile kadar iyileştirmeler yapılabilir dedim. Sizin dediğiniz FX serisi ısınıyor diye 3. nesilde de ısınma sorunu var demeye benziyor dedim. Bütün mesajlarımı arasanız bir tane bile fanboylukla alakalı mesajımı göremezsiniz. Objektif bir yorum yapmıştım sadece bu kadar uzatacak bir şey yok.
 
Evvvet ısınıyorlar. 7700K kullandım (Satış konum da bu), H100i v2 gibi bir soğutucuyla 70 derecenin altında çalıştığını hatırlamıyorum, OC'suz. OC'layınca R6'de bile 86-89 dereceleri görüyordum. Çok ahım şahım bir OC da değil, 4.8 GHz. Sonra değmez diyip stok kullanmaya devam ettim.
Ayrıyeten kuzenim şu an 8700 kullanıyor (K'sız, çarpan kilidi kapalı olan model) ve daha bugün "Kuzen, benim macunu yenilememiz sanırım galiba, işlemci 80 dereceleri görüyor." diye mesaj attı. Stok soğutucu da değil, MSI Core Frozr L kullanıyor. 9900K'dan falan bahsetmiyorum bile.


Rica ederim fakat lütfen böyle ezber bilgileri aklınızda tutmayın bile. Overclock yapmayacaksanız -ki 3700X daha nereye OC'lanabilir bilmiyorum- Ryzen'ın stok soğutucusu gayet yeterli. 60-70 dereceyi geçmeyecektir oyun oynarken. Yine de işlemcim aşırı serin kalsın diyorsanız, diğer yorumda bahsettiğim soğutmalardan birine bakabilirsiniz. Hepsi de bütçeniz dahilinde zaten.
Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için.
Aman hocam sakın öyle bir fikre kapılmayın 3700x hafife alınacak bir işlemci değil ayrıca oyunlarda veyahut programlarda işlemci yüzde %70 civarlarında dolanıyor intel'de bizzat 4 ay deneyimledim ben ryzen'e güzel bir sıvı soğutucu ile harika işler yapabilirsiniz iyi günler.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Bu mesajınızı şimdi gördüm. Şöyle diyeyim eğer saf oyun performansına bakıyorsanız Intel alabilirsiniz. Ama yayın açarım, edit yaparım, her türlü mulitasking benden sorulur derseniz AMD o konuda daha önde.

Böyle saçma bir cümleyi sarf edecek adam burada dolanmaz zaten :)

AMD alıp çok ısındığını belirten çok kullanıcı da var burada. Son zamanlarda okuduğum ısınma sorunları çoğunlukla AMD hakkında. Daha yeni bir arkadaş AMD aldığından veryansın etmiş. Sorununun ne kadarının AMD kaynaklı olduğu tartışılır tabii. Demem o ki adam akıllı bir soğutucun (Intel stok fanı hariç) ve iyi hava akışı olan bir kasan olduğu sürece muhteşem şanssız değilsen çok da ısınmaz işlemcin.
Oyun performansı daha önemli benim için hocam. Tekrardan teşekkürler.
Ram burdan alabilirsin ben aldım yarın elimde olucak.
Hocam link için teşekkürler. Fiyatı qp ve itopyaya nispeten daha makul görünüyor.
 
AMD alıp çok ısındığını belirten çok kullanıcı da var burada. Son zamanlarda okuduğum ısınma sorunları çoğunlukla AMD hakkında. Daha yeni bir arkadaş AMD aldığından veryansın etmiş. Sorununun ne kadarının AMD kaynaklı olduğu tartışılır tabii.
Tabii. Ürünü alan ve ürünle sorun yaşayan kullanıcı sayısı tabii ki doğru orantılı olacak. AMD, düşük bütçe pazarına da çok iyi giriş yaptığı için, Ryzen 3 2200G'li sistemlerden tut 3900X'li sistemlere kadar çok sayıda görmeye başladık. Yeni de bir platform olduğu için (Intel platformu kadar eski olmadığı için) yazılımsal olarak geride. Yaşanan problemlerin çoğu da yazılım veya montaj hatalarından kaynaklanıyor zaten.

Ayrıyeten forumda önce çok bağırıp çağırıp sonrasında ortadan kaybolan veya sorunun AMD'den kaynaklanmadığını öğrenen çok kullanıcı var. Hatta @Lemi Galip çok iddialıydı o konuda, bet falan yapacaktık en son 🤣

Yani insanlar hemen sonuca atlamaya çok meraklı. Bi' sorunu teşhis et, sonra suç at. Adam AMD bilgisayar toplarken RAM'leri düzgün takamıyor, foruma hemen "AMD pişmanlıktır abi AMD almayın Allah belasını versin" diye konu açıyor. Aynısını Intel'e yapan varsa ona da karşıyım bu arada, fanboyluk söz konusu değil. Gerçi Intel'de sorun yaşayan bazı insanlar verdiği paraya yediremeyip sessiz kalmayı tercih ediyorlar :(
FX serisi ile zaten karşılaştırmadım. Arkadaş 7. nesil demiş ben de 7. nesilden 9. nesile kadar iyileştirmeler yapılabilir dedim.
İyi dedin de, hem 3 nesil boyunca 14 nm'de kaldılar hem de son 3 nesilden bahsettim ben o mesajımda. Sonrakinde buna da değindim :D

@Ofkedolu hocam teşekkür etmek için 'Beğen' tuşunu kullanmanız yeterli. Ayrıca teşekkür mesajı yazmak 'Gereksiz mesaj'a giriyor, ceza alabilirsiniz. Dikkat edin :)
 
Ayrıyeten forumda önce çok bağırıp çağırıp sonrasında ortadan kaybolan veya sorunun AMD'den kaynaklanmadığını öğrenen çok kullanıcı var. Hatta @Vlkndmr çok iddialıy
Evet ekran kartını iade ettim. Nasıl iade edileceğine dair konusunu açtım sizin gibiler yazılım hatasi ve ben donanımsal hata olduğunu söylemiştim endeks bilisim'den de işlemciyi degistirdim 😎.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı