4 GB RAM Windows 10 için yeterli mi?

Kesinlikle Windows 8.1 tavsiye ederim. Her iki işletim sistemini kurup aradaki performans farkını görebilirsiniz. Şahsi kullanım deneyimlerime göre, Windows 8.1 çok daha hızlı çalışan ve sistemi yormayan bir işletim sistemi. Güncel bilgisayarlara elbette Windows 10 kurulmalı ama, 4 GB ve altına kesinlikle Windows 8.1 tavsiye ederim.
 
Yalnız düzenli bir şekilde formatlamanız sistemin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Bir de güncelleştirmeleri mutlaka yapın çünkü görüntü bağdaştırıcı gibi temel parçaların uygun bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
 
Benim bilgisayarımda Windows 7 var ve Windows 10 kurmak istiyorum. Performans düşer mi?
Sistemim: 4 GB DDR2 RAM.
4 GB R7 240 ekran kartı
Intel Core 2 Quad 6600 2.40 GHz.
3 GB üstü olması tercih edilir 4 GB ile Windows 10 kurabilirsiniz fakat tabiki optimize ayarlarını yapmalısınız bunun için size video da önerebilirim. Ayarları yapmadığınız sürece pek stabil kullanamazsınız WIN 10'u.
Windows 10 optimize for gaming diye YouTube üzerinden aratın, Windows 10'u kurduktan sonra bu ayarları yapın sıkıntı yaşamazsınız, merak etmeyin arkadaşlar bellek kullanımından otürü 8.1 önerisi yapmışlar, oda olur fakat Windows 10 için de ayarlar yapılarak bellek kullanımı azaltılır. Bende 8 GB var ayarları yapmadan önce 3.6 GB boşta kullanımı vardı ayarlar sonrası 1.6 GB indi.
 
Son düzenleme:
intel core i3 2120 işlemci
2gb ram e
64 bit windows 10 kurdum ve biraz kasıyor yani sizin sisteminiz 4gb ise rahat rahat kaldırır dert etmeyin
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı