Windows 10 2004'de Defender'ı kapatmak

outcastagne

Kilopat
Katılım
18 Temmuz 2018
Mesajlar
1.194
Çözümler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 4500 3.60 GHz - ASUS B450M DRAGON - ASUS DUAL RTX 2060 VER.6 GB (Undervolt 800 mV/1775 MHz) - CORSAIR Vengeance LPX 2x8 3200 MHz RAM - WD Blue SN570 500 GB
Cinsiyet
Erkek
Yok mudur bir yolu? Önceki sürümlerde kolayca kapatılıyordu ama şimdi eziyet oldu.
 
Bilgisayarı kapatıp açınca tekrar aktif oluyor. Öyle olmaz böyle olur dedim, NTLite ile devre dışı bırakıp Windows'u öyle yükledim.
Umarım daha pratik bir yolu vardır.
 
Arkadaşlar biraz zor oldu ama çözebildim. İlk başta Windows Güvenliği'ne giriyoruz. Virüs ve tehdit koruması'na tıklıyoruz ve oradaki Gerçek zamanlı koruma vb. tüm ayarları kapatıyoruz. Sonrasında Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ne (Başlat'a regedit yazıp) giriyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender yolunu açıyoruz. Sağ tarafta bulunan boşluğa sağ tıklayıp yeni bir DWORD 32 bit değeri oluşturuyoruz. İsmini DisableAntiSpyware yapıyoruz. Değer verisini 1 yazıp tabanı Onaltılık seçiyoruz. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatıyoruz. Sonrasında Görev Yöneticisi'nde Başlangıç sekmesine giriyoruz ve Windows security notification icon'u devre dışı bırakıyoruz . Son olarak sistemi yeniden başlatıyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı