İnternet koptuktan sonra hız düşme sorunu

Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.310
Makaleler
24
Çözümler
1
Yer
Kars
Merhaba. ADSL2+ kullanıyorum ve santralden 1.8 km uzaklıktayım. Yani bakır kabloların mesafesi 1.8 km cıvarında. Bugün sabah öğle ve akşama kadar 12.5 Mbps download hızını stabil şekilde alıyordum. Modeme girdiğim zaman, 10 saattir kopmadan santrale bağlıyken, toplam CRC hatası sadece 6500 iken, akşam saat 22:00 gibi internet koptu ve tekrar geldi. Ancak, şu an 2 Mbps bile zor görüyorum çünkü şu anda saniyede 400 crc artışı başladı.

Not: Modemdeki santral çıkış verilerinde düşme olmadı. Verilerde 14500 kbps download alabildiğim yazmakta. Kopma olmadan önce de bu değerdeydi. Santral 14500 kbps veriyor fakat kopma sonrası, CRC çok hızlı bir şekilde artmaya başladığı için, 12.5 Mbps'e çıkamıyor download hızı.

Ayrıca, kopma olmadan önce hat zayıflaması 33.4 DB olarak gözüküyorken, internet kopup tekrar geldikten sonra hat zayıflamam 32 Db'e düştü? Acaba birileri bana kötü port mu veriyor? Bu sorunun santral kaynaklı bir arıza olduğunu düşünüyorum.

Internet kopmadan önce, 0.1 DB SNR margin ile bile ben gayet stabil 12.5 Mbps download alabildim hem de saatlerce. Ancak internet kopup, tekrar geldikten sonra sanki beni kötü başka bir santrale bağlamışlar gibi hissediyorum. Modemden ayar yaparak SNR'yi 5 Db'e sabitledim anca şu an 8-9 Mbps alıyorum ama bunuda internet hızımı düşürerek sağladım. 12.5 Mbps download alabilmem için, modemden kararlılık ayarı yaparak SNR'yi 1 Db'e sabitlemem gerekli. Ama bunu şu an yapınca, 12.5 Mbps'e çıkamıyor download hızım çünkü saniyede 400 crc artıp duruyor ve bu çok fazla...

Bu sorunu çözemedim. Gizli bir arıza gibi bir şey mi bu? Yani interneti saat 22:00'da kimse yoğun olarak kullanmıyor. Bu bağlamda bu sorunun santrale binen yük ile bir alakası yok. Çok garip değil mi? DSLAM Arızası mıdır acaba?
 
Son düzenleme:
Bu durumun benzerini yaşadım. Sabah internetimi ölçtüğümde 13Mbps dowload alıyordum. Ekipler geldi yan komşumuz internet bağlatmış. Direği kurcaladılar. Ve bizim internet koptu geldi. Birkaç sefer gitti geldi. Sonrasında aynı sizinki gibi 2-3 MBps sabitlendi. Ttneti arayıp arıza kaydı oluşturdum 15-20 saate sorunu çözdüler. Belki işine yarar.
 
Bu durumun benzerini yaşadım. Sabah internetimi ölçtüğümde 13Mbps dowload alıyordum. Ekipler geldi yan komşumuz internet bağlatmış. Direği kurcaladılar. Ve bizim internet koptu geldi. Birkaç sefer gitti geldi. Sonrasında aynı sizinki gibi 2-3 MBps sabitlendi. Ttneti arayıp arıza kaydı oluşturdum 15-20 saate sorunu çözdüler. Belki işine yarar.
TürkNet Kullanıyorum ama ben?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı