Düşük RAM-CPU Kullanan Tarayıcı Önerisi

BalikŞuşişi

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2016
Mesajlar
4.501
Makaleler
1
Çözümler
48
Arkadaşlar Opera GX'in bir sıkıntısı var anladığım kadarıyla. Video izlerken ekran kartı 45 derece 50 dereceye kadar çıkıyor. Ancak başka bir tarayıcıda denediğimde böyle bir şey olmuyor. Bu yüzden güzel düşük RAM-CPU kullanımı olan bir tarayıcı önerisi istiyorum sizden. Teşekkürler. Bir de normal Opera'yı denemedim o nasıldır? Bunun gibi ısıtır mı ekran kartını yine?
 
Opera düşük bellek tüketimi iyi olan bir tarayıcı değil. Kabaca bellek tüketimi Chrome ve Chromium Edge yakındır. İstersen test edebilirsin. Ama bunlar düşük bellek tüketmiyorlar. Bu yüzden Slimjet öneriyorum. Tek sıkıntısı Chromium güncellemelerini diğer tarayıcılara göre geç alıyor.
Bazı arayüz simgeleri eski gözüküyor. Yeni sekme sayfasını değiştirme ve önerdiğim bazı ayarları konuda anlattım.

Ayrıca sürekli güncel olan ve Opera eski geliştiricileri tarafından geliştirilen Vivaldi göz atabilirsiniz.
Bağlantıda tarayıcı için özel ayarlar ve Youtube CPU tüketimini azaltan bir eklenti paylaştım.
 
Son düzenleme:
İlginç. Kaynak kullanımının, dolayısıyla ekran kartı sıcaklığının tarayıcıya dahil olan kodeklerle alakası olduğunu sanıyorum. Video oynatımı esnasında GPU kullanımını farklı tarayıcılarda ölçüp atabilir misiniz?

Sorunuzun cevabı Palemoon olur ama ben önermiyorum, kendim de kullanmayı bıraktım. Brave olabilir belki.

@26318 Slimjet gibi güncel olmayan bir tarayıcıyı neden öneriyorsunuz? En son baktığımda üzerine yazıldığı chromium sürümü 81 bile değildi.
 
Microsoft Edge kullanabilirsiniz. ( Yenilenmiş hali. ) Şu ana kadar gayet olumlu yorumlar duydum hatta olumsuz yorum duymadım bile diyebilirim.
 
Artı -1 Eksi
Geç güncelleme aldığını biliyorum. Ama daha düşük bellek tüketen ve otomatik bellek temizlemesi yapan başka tarayıcı bilmiyorum. Vivaldi'ye de bakabilir. Ayrıca öneri olarak üstteki yoruma ekledim. @acv Ayrıca Firefox alt yapılı olan versiyonu da var. Onun da sürümü eski.
Mozilla ve Brave tarayıcılar arasında en çok bellek sömürenler olabilir. Brave ben de kullanıyorum. Ortalama bellek tüketen Chrome, Edge ve Opera daha fazla bellek tüketiyor.

Vivaldi ya da Slimjet hoşuna gitmezse diğer tarayıcılardan Chrome öneririm. Chrome eskiye göre bellek tüketim sorununu büyük oranda çözdü. Bunun yanına düşük bellek tüketen uzantılar ekleyebilirsin.
 
Son düzenleme:
Microsoft Edge kullanabilirsiniz. ( Yenilenmiş hali. ) Şu ana kadar gayet olumlu yorumlar duydum hatta olumsuz yorum duymadım bile diyebilirim.
Yenilenmiş halini 6 ay kullandım. Chromeden daha fazla ram tükettini gördüm o yüzden chrome bana göre. Artık hiç bir tarayıcı az ram tüketmiyor he o kadar az ram tüketen bir tarayıcı istiyorsanız slimjet yada kmelon bunlar az kullanıyor her tarayıcı aslında yeni açtıgında az kullanır geçmişi veye verileriniz belirli bir süre silmezseniz ram kullanım oranı artıyor.
 
Konuda zaten Opera GX dolayı CPU ve bellek tüketim sorunu yaşadığını belirtmiş. Opera GX o sunduğu hizmetin bir artısı yok. Eğer siteler sınırları aşmaya çalışırsa tarayıcı kasıyor ya da çöküyor. Ayrıca arayüz ışıklı, animasyonlu ve sesli olsun diye eklenen şeyler tarayıcıdan akıcılığı alıyor ve yüksek kaynak tüketmesine neden oluyor.
Düzeltme. Zaten GX kullanıyormuş.. :((
 
Geç güncelleme aldığını biliyorum. Ama daha düşük bellek tüketen ve otomatik bellek temizlemesi yapan başka tarayıcı bilmiyorum.

Bellek temizliği tarayıcıların otomatik olarak yaptığı bir şey diye sanıyordum. Şahsen bellek kullanımı hiçbir zaman taktığım bir şey olmadı. Firefox'u şu anda bu ayarlarda kullanıyorum.

Kod:
browser.sessionstore.max_tabs_undo 1
browser.sessionstore.max_windows_undo 0
browser.sessionhistory.max_total_viewers 1
 

Yeni konular

Geri
Yukarı