Bilgisayar Kilitleniyor

ilker_》

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
28
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İç Mimar
Merhaba ben sonunda sistemi kurdum ama 3 kere PC çöktü birinde mavi ekran diğerleri direkt kitlenme eski bilgisayarımda yıllardır bu sorunu çekiyordum ben donanımsal diyordum ama yeni topladığım sistemde eski sistemden sadece SSD-HDD-ve ekran kartını taktım SSD'de sorun yok hard diskde de yok ekran kartını tam yükte her testi yaptım onda da gözükmüyor bu lanet sorun neden kaynaklı olabilir? Olay 41 olarak araştırıyorum sorun donanımsal gösterıyorlar genel ama hiçbir donanımda sıkıntı yok ve yıllardır bu sorun var neden olabilir?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    23,9 KB · Görüntüleme: 70
  • WhatsApp Image 2020-05-12 at 17.57.49.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-12 at 17.57.49.jpeg
    83 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yazılanlardan bir şey anlamadım açıkçası. Bu konunun forumda bir geçmişi mi var yada düz yazı olarak anlatıp geçmenizden mi bilemedim.
Sisteme gelen gücü kesip, Ppwer SW pinlerine bir kaç kez kısa devre yaptırarak statik elektrik boşaltın. Daha sonra belleği ve ekran kartını söküp tekrar sağlam şekilde takıldıklarına emin olun. HDD ve SSD sağlam demişsiniz, eski sistemde aynı sorunu yaşayıp, yeni sisteme de eski sistemden sadece bu iki donanımı takmış, yani ortak nokta bu 2 donanımken sağlam olduklarına nasıl kanaat getirdiniz.
Yukarıda tarif ettiklerimden hariç, HDD yi sistemden ayırıp sadece SSD ile devam edin. Bu şekidle hata almaya devam edecek misiniz gözlemleyin. Duruma göre bu defa sadece HDD takıp SDD yi sökerek devam edip test edin. Buradan çıkan sonuca göre SDD yada HDD de sorun varsa ortaya çıkacaktır.
 
Power supply,i daha dün paketini açtım 0 sharkoon 650W 80plus statik elektrikten kaynaklanacağını sanmam.Birde ekran kartıda eski sistemimden gelme Furmark ve OCCT ile baya bi zorladım ama ekranda yada pc,de herhangi bir sorun yaşanmadı. Ssd ve Hdd yi hangi programlarla test edebilirim ?
bide sistemim ssd ye kurulu harddiskte bi problem olsa bile sisteme hata verdircek kadar bişi olcağını sanmıyorum
 
Statik elektrik, PSU nun ömrüyle alakalı bir durum değildir, sistemde birikmiş yükü boşaltmak amacı ile yapılır ve zahmetli bir işlemde değildir, yapın gitsin. Ayrıca hangi donanımların sistemde sıkıntı yaratabileceğinden emin olacak olsak neden bu forumda bulunalım değil mi? Sistem sorunları maalesef çoğu zaman deneme yanılma ve test ile çözüme ulaşır. Bu testleri yapamaya erinirsek olduğumuz yerde sayıklarız.
 
Yukarıda tarif ettim, kasaya gelen gücü kesin, bunu ister PSU düğmesini 0 pozisyonuna getirerek isterseniz PSU ya giren güç kablosunu sökerek yapabilirsiniz. Daha sonra uzay kurulum yaptığınız için, sistemi çalıştırmak için kullandığınız 2 pini birbirine 5-6 defa temas ettireceksiniz. Bu sorununuza çözüm olması için yapılan bir işlem değil bu arada. Bazı durumlarda özüm olur fakat siz sistem üzerinde sök taka yapacağınız için farklı sorunlar yaşanmasın diye alacağınız bir önlem.
 

Geri
Yukarı