RTX 3000 Serisi Beklenmeli Mi?

RTX 2080 Ti gibi bir kart varken "ben" beklemezdim açıkçası. Ha fiyatın düşmesini beklersen 3000 serisi kartlar çıkınca belki düşüş olabilir ama güç olarak ben 3000 serisinin 2080 Ti gibi bir kartla arasında pek fark olacağını sanmıyorum. Baktığın zaman GTX 1080 bile günümüzde çıkan kartların bir çoğunu tokatladı.
 
Kesinlikle biriktir çünkü şu anki RTX serisini aldığın zaman 5-10 oyunu RTX'li oynarsın ve büyük bir fark olur. Ama ilerde neredeyse tüm oyunlar RTX'li olacak ve standart bir hale gelecek 2080 le bile çalışmayacak oyunlar gelebilir biraz daha biriktirirsin hem.
 
Nasılsa Rtx 4000 serisi geleceği için sevgili dostum şahsen ben beklemezdim. O an bütçem var ise alırdım şöyle üst düzey bir kart ve anı yaşardım. Sonra nasılsa Rtx 5000 serisi de gelecek. Gelecekte babam gelecek. Zaten vakti gelince bütçen olunca nasılsa değiştireceksin. Ne bileyim ben olsam beklemezdim. Malum artık ne olacağı hiç belli değil önümüzdeki süreçte hazır paran varken çak sistemi geç. Nvidia %15-20 güçlendirip (belki o kadar bile olmaz) biraz cilalayıp piyasaya sürecek her zamanki gibi yeni nesil kartlarını. Hep aynı hikaye sonra insanlar neyi alacağını şaşırıyor.
 
Bekleme diyenler kötü amaçla yazmışlar bence şunun şurasında 1-2 ay kaldı parana yazık etme, yazın çıkacak deniyor. Bence kesinlikle beklemelisin. RTX konusunda daha da gelişecek normal RTX kartların üstüne Super'leri koyunca bile RTX konusunda ve yansımalarda yüzde 40 civarı performans artışı yakaladı. 3000 serisini düşünemiyorum.
 

Geri
Yukarı