Altyapısız nasıl internet çekerim?

Neden önermiyorsunuz? Ben sistemi çok beğendim Turkcell bu internet işini yapıyor.
Fiyat pahalı hız az. Zaten Türkiye'de internet pahalı birşey birde altyapı olmayınca daha da pahalanıyor. Almanya'da Vodafone'nun Superbox'ı 450 Mbps hıza 56 Euro gibi birşeydi. Ev alırken en başta bakılması gereken şey altyapı olabilir bence.
 
Fiyat pahalı hız az. Zaten Türkiye'de internet pahalı birşey birde altyapı olmayınca daha da pahalanıyor. Almanya'da Vodafone'nun Superbox'ı 450 Mbps hıza 56 Euro gibi birşeydi. Ev alırken en başta bakılması gereken şey altyapı olabilir bence.
Superbox radyasyon yayıyor hem sağlığa zararları hem cebe. Kesinlikle önermem. Benim önerdiğim tek şey mahalleden imza toplanıp Türk Telekom Merkez'ine gidip verilmesidir.
 
130 Lira ile 100 GB kota(İlk ay ek 500 GB) ve bölgeye göre değişen 20-375 Mbps internet veriyorlar bence çok iyi. Altyapım olmasaydı kesin alırdım.
Turkcell'in böyle bir şey yapması bana aşırı saçma geliyor. Hem baz istasyonuna hem kendilerine zarar. Altyapı olmayan yere kendi fiber altyapılarını götürmek uzun vadede aşırı kazançlı olacaktır. Yıl 2020 İsveç 5G'ye geçti biz hâlâ altyapı meselesini konuşyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.
 
20-375 Yanlış bir tabir ekipler evime geldiği zaman 4.30 mbps hızı geçemedi bölgeden bölgeye değişir.

Bölgeye göre değişen yazmıştım zaten tabi 4.3 mbit hızı bilemem.
Turkcell'in böyle bir şey yapması bana aşırı saçma geliyor. Hem baz istasyonuna hem kendilerine zarar. Altyapı olmayan yere kendi fiber altyapılarını götürmek uzun vadede aşırı kazançlı olacaktır. Yıl 2020 İsveç 5G'ye geçti biz hâlâ altyapı meselesini konuşuyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Aslında bana mantıklı geliyor zaten Turkcell telefonlarda da böyle bir hızı sağlayabiliyordu. Telefonlardakinin farklı bir versiyonunu yapıp kazançlarına kazanç eklediler.
160 liraya 2,5 upload hızı dalga mı geçiyorsunuz ? :D

İşine gelirse. :)
 
Heryere şikayet ettim. CİMER'e Türk Telekom'a bir muhtarlığa şikayet etmediğim kaldı. 2 hafta sonrada devlet bürosuna şikayette bulunucam. Hiç biri olmazsa imza toplayacağım mecburen.
 
Altyapı götürmek o kadar kolay olmuyor. O fiberoptik kabloların, dönüştürücülerin ücretleri, belediyelere ödenecek kazı ücretleri vb. hepsi hesaplandığında şirketler önceliğini haklı olarak yatırdığı parayı en kısa sürede alabileceği yerlere götürüyorlar. Şehirlerde bu dediğiniz olay bir nebze daha kolay ama köy vb. yerlere bu altyapıların gitmesi biraz daha meşakatli. Gitmesin demiyorum tabi ama şirketlerin gözünden de bakmak lazım olaya.
 

Geri
Yukarı