Sizce LoL bitti mi?

Hjiterisaky

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2020
Mesajlar
2.476
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar herkese arkadaşlar, yaklaşık 8 sene önce iyi bir konsolcu olarak bu rezalet oyun sayesinde PC oyuncusu oldum. Bu süreçte yeri geldi hem kendime hem etrafımdakilere zararım oldu, kilo aldım, gözüm bozuldu vs. bu oyunun en güzel zamanları herkesin de bildiği üzere yeni yeni popülerleşmeye başlayan sezon 3 ve sezon 5 arasıydı, o zamanlar küçüklükten midir nedir bu oyuna çok tutkuluyduk. Bu 8 senenin ardından (hatta siz 9 deyin) LoL'ü bugün tamamen bırakma kararı almış bulunmaktayım bazı ailevi ve kendimce gururuma yediremediğim sebeplerden ötürü. Bu oyunu zamanınla öyle bir şevkle oynuyordum ki e-sporcu hedefim vardı(gerçi şu an herkes olmak istiyor orası ayrı tabii ama).1 saat önce son kez bu oyuna şans vermek adına tekrar bir maç attığımda gördüm ki bu oyun zaten kötü idi daha da felaket hale gelmiş, öyle 1-2 maç atıp kafa dağıtmanın yanı sıra öyle bir sinir stres oluyorsunuz ki anlatamam. Amacınız olsun olmasın MOBA türü elbet sizi bir yerde sinirlendiriyor, neyse.

Tüm bu 8 yıl içerisinde LoL bana bazı şeyler de öğretti aslında. Hiçbir oyuna bu kadar bağımlı veya bağlı olmayın.(bunu size ciddi ciddi bir bağımlı olarak söylüyorum)

Gelelim oyunun eşleştirme sistemine, arkadaşlar artık sizin de bildiğiniz üzere dereceli maçlar çok önemli hepimiz için fakat Riot'un öyle bir eşleştirme sistemi var ki (elohell, eloup durumlarını saymıyorum) sizi daha da çok oynamaya itiyor, bu aslında günümüz dünyasında birçok olgu içerisinde olan bir şey aslında, eğer amacınız öyle e-sporcu olayım dünya şampiyonasına katılayım değilse(ki bu artık her geçen gün zorlaşıyor) işiniz gerçekten çoooook uzun. İnanılmaz bir mental sahibi olmanız gerekiyor ki bu insanı çok yıpratıyor, içinize ata ata size zarar veriyor.

Sonuç olarak ücretsiz olan her oyuna artık karşı olduğumu belirtmek isterim ve bu yazıyı birileri ile paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi bekliyor olacağım, herkese iyi sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Size küfür edenleri susturabilirsiniz. Oyun bu özelliği bizlere sunuyor. Rankınız düşükse gerçekten kötü oynayan insanlar geliyor. Rankınız yüksekse çok kötü oynayan insan ile karşılaşmazsınız. Elohell, eloup'ın da normal olduğunu düşünüyorum. Bunu ücretsiz oyunlar ile bütünlemek yanlış olur. Bence bu sebepler oyunun rezalet olmasına itemez. Maç başladığın da herkesi susturarak sakin sakin oynayabilirsiniz. Oyunun bağımlısı olup tüm maçları da kazanabilirsin. O zaman LoL sizin için dünyanın en iyi oyunu olur. Kaybedince kötü oyun oluyor. E-sporcu olmak isteyenler ve olanlar zaten kolay yollarla olmuyor. E-sporcu olanların çoğu ilk sezonlar dan beri oynayan ve iyi oynayan insanlar. Bende bâzı oyunların bağımlısı olabilirim fakat kilo almıyorum, gözüm bozuk fakat 1. sınıftan beri bozuk. Bağımlılıkla alakası yok.
Rahat bir oyun sürmesini istiyorsanız liginizi yükseltin ve yüksek ligli maçlar da oynayın.
 
Açıkçası Riot'un bu sene yaptığı çalışmalar bayağı iyi. Valorant vs her ay rework yeni şampiyon oyuna geliyor. Başka hangi oyun bu kadar güncel? TFT Mobile falan çıktı gördügüm en iyi oyun şirketi bence. LoL'de ise ^TR^'de cidden elo alt üst çünkü yayıncılar video çekmek için kendi elolarında değil düşük eloda çekiıyorlar. Üstüne yüksek eloda da oynuyorlar. O yüzden mental olarak yırtılyorsun. Cidden ben de diğer sunucularda oynamak isterdim ama pingim fazla. Sustur all yaparak oyuna başlarsan emin ol farkına varacaksın, başarının arttıgını. Açıkçası gün gittikçe kullanıcı sayısı artıyor. zaten bir LoL ve DotA 2 var DotA 2 LoL kadar güncel bir oyun değil bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Brom bence oyun zaten olmamış yapamamışlar ya da MOBA türü oyunların hepsinde bu böyle. Oyun o kadar dengesiz ki bence yani oynanamayacak derecede bir dengesizlik söz konusu ve bu her zaman böyle oldu bana kalırsa. Eşleştirme sisteminden zaten bence de bahsetmeye gerek yok. Bende daha dün sildim. Gerek yok. Milyonlarca oyun varken sadece 1-2 oyuna takılmamak lazım bence çok yanlış. Bende benim ağabeyim her sabah onun LoL oynarken sövmesine uyanıyorum şaka değil samimi söylüyorum tek oynadığı oyun LoL ve her oyun sinirleniyor bağırıyor masaya falan vuruyor sinirlenmediği bir oyun ben görmedim. Başka oyun da oynatamıyorum kendisine. Neticede eğlenmeye bakmak lazım. Oyun sektörü bunun için var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı