Ölü Piksel Sorun Yaratır mı?

asum812

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2018
Mesajlar
839
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar herkese. Biraz acil monitör ihtiyacımdan dolayı yeni edindiğim teşhir ürünü olan bir monitör var elimde. Bana söylenene göre 2 adet ölü piksel var monitörde. Açıkçası internette yaptığım testler ile zar zor gördüm. Çok gözüme batmıyorlar ve farklı yerlerdeler.

Sizce iade etmeli miyim? Ayrıca ölü piksellerin zamanla diğer pikselleri de etkileyebildiğini duymuştum ama bunun doğruluğunu bilmiyorum. Gerçekten böyle bir ihtimal varsa kesinlikle iade edeceğim ama önemsiz ise gözüme batmayan bir şey için uğraşmak istemiyorum açıkçası.
 
Bildiğim kadarıyla ölü pikseller yayılabiliyor. Yeni aldığın monitörde böyle bir sorun olsaydı direkt iade veya değişim talep ederdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski ASUS laptopumda 4-5 adet ölü piksel vardı. Takılı piksel çok göze batmıyor ama ölü piksel hemen gözüme batar. Tercih meselesi. Parasını ödeyen sensin. Pikseller çok uzun süre aynı görüntüde kalırsa bozulma ihtimalleri var; O yüzden ekranın kapanma süresini kısa ayarlarım veya en iyisi ekran koruyucu animasyonlar kullanmak ama bazı çevrimiçi oyunlarda OS'nin ekran koruyucuya girmesi oyunda sorun yaratabiliyor. Örneğin JR tıklayıp A.F.K olduğumda ekran koruyucu açılmışsa JR çekeceği saniyede yüklenmiyor, oyundan çıkmak zorunda kalıyorsun.
 
Ölü pikseller diğer piksellerin ölmesini tetikler demek doğru değil. Bu konuda herhangi bir resmi veri yok. Herkes kendi deneyimlerine göre yorum yapıyor. Kiminde ölü piksel artmamıştır, kiminde artmıştır. Seni rahatsız etmiyorsa, ürünün garantisi de varsa kullanmaya devam et, zaten belli bir ölü piksel sayısına ulaşırsa değişim talep edebilirsin.
 
6 yıl önce aldığım monitörde bir adet ölü piksel vardı. Alt köşede olduğu için dert etmedim. Çoğalma gibi bir şey olmadı. Zaten günlük kullanımda farketmiyorum bile. Hatta bazen aklıma geliyor kendim bulmaya çalışıyorum. :)
 
Monitörünüzün garantisi var ve ölü piksel olduğunu bilerek aldınız sanıyorum. Ve bir miktar da ucuza aldınız. Bence gözünüze görünmüyor ise avantajlı bir satın alma olmuş olmalı. Ben 1 yil boyunca 1 ölü piksel olan monitör kullandım. Açıkçası genel kullanımda ben de görmüyordum. Servis ne yapacak durumu çözecek mi diye merak ettiğimden garantiye verdim. Değişim yapıldı. Eğer garantisi var ise ve gözünüze takılır ise servise de verebilirsiniz bir süre sonra.
 
40 küsur adet Gamepower monitör var kafecilik yapan bir arkadaşımda. Yarıdan fazlasında var ölü piksel. Donanımdan donanıma değişiklik gösteriyor ki bazılarında artıyor bazılarında sabit ama kocaman.

Ben olsam değişim isterim.
 
LG markasının garantisine güveniyorum açıkçası ve bir sorun yaşarsam değişim gerçekleşebileceğine de büyük ihtimal veriyorum. Ayrıca pikseller bir sorun teşkil etmiyor bana ama sanırım iade edeceğim. Problem olmadığı ve ihtiyacım olduğu için açıkçası içim rahat ama riske atmak istemem bu konuyu.
 
Şubat ayında AOC G2590PX monitör aldım sol üst tarafında 1 adet ölü piksel çıktı çok ufak olduğu için sorun etmedim. Hala ölü pikseli görmek için biraz aramam gerekiyor, ekrana yapışan tozlardan daha ufak. Henüz bir yayılma olmadı, umarım da yayılmaz. Eğer içinize sinmiyorsa değişim yoluna gidebilirsiniz.
 
Ben de TV'de 2 tane ölü piksel tespit ettim, ilk başta uzaktan aradığımda hiç yoklardı ama ekrana kafamı yapıştırdığım da biri solda diğeri sağda 2 tane görebildim şimdiye kadar. Orta mesafeden veya uzaktan görmesi imkansız eğer artarlarsa iade isteyeceğim.
 

Geri
Yukarı