Ekonomi nasıl düzelir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazık 623 yıl Allah ve din diyerek 7 cihana yayılmışız laik bir devlet olduğumuzda 100 yılda bile ekonomi böyle hem laikte laiklikte yok. Avrupaşmaya devam tüm yolda (!)
Biraz daha anlaşılır yaz. Hangisine ironi yapıyorsun?
 
Ekonominin düzelmesi için önce ekonomiden anlayan adamların başa geçmesi lazım. Mevcut kişilerle olacak iş değil maalesef.

Dolarla mı maaş alıyorsunuz diye bir soru soran adamla gideceğimiz yer belli. O da yerin dibi.
 
Yazık 623 yıl Allah ve din diyerek 7 cihana yayılmışız laik bir devlet olduğumuzda 100 yılda bile ekonomi böyle hem laikte laiklikte yok. Avrupaşmaya devam tüm yolda (!)
Laikliğe b*k atma. Gerçekten laik ülkeler her şeyi dine bağlamak yerine halkına refah seviyesi düzgün bir yaşam sunuyor. Her şeyi laikliğe bağlayıp kendinde suç aramazsan olacağı bu. Ben daha ne diyeyim?
 
@297689 Dini değerlerden vazgeçilmesinden bahsediyorsanız, özgür bir ülkede yaşıyoruz. Birisi ne kadar inanabiliyorsa başka birisinin de o kadar inanmama hakkı var.

Dinin maddi çıkarlar için sömürülmesinden bahsediyorsanız, çok haklısınız.
 
Yiyecek, içecek ihracatına değil teknolojik ürün ihracatına yoğunluk verirsek TL değer kazanır. Merkez bankasının Swap dışında döviz rezervinin bulunmadığı bir dönemdeyiz. Adımlarımızı dikkatli atıp teknolojiye yön vermezsek Venezuela'dan farkımız kalmayacak yakında. Dönülemeyecek noktaya çok yakınız.

Saatte 8 dolardan 8 saat çalışan bir yabancı günde 64 dolar, ayda 1900 dolara yakın bir para kazanır. Bizim bu seviyeye ulaşmak için çok uğraşmamız gerek. 1900 birim bizim ülkemizdeki asgari maaşa çok yakın fakat alım gücü olarak 10 kata yakın fark var. Bu kesinlikle küçümsenecek bir rakam değil. Arkadaşın dediği gibi o savunma aletleri üretiliyorsa fakat hala dolar 7-8 TL ise bana ne o jetlerden, savunma araçlarından? Ben 2 ekmek almaya kağıt parayla gideceksem jeti napayım? Çatalca'da şuan ekmeği 1.75'den alıyorum. İlk taşındığımda 75 kuruştu. Bu süre içerisinde bolca savunma aracı yapıldı fakat ben bir faydasını görmedim. Yoğun bir şekilde ihracatı yapılmadıktan sonra ne işime yarayacak ki benim o savunma aracı? Yapılsa ekonomi bu kadar işin içinden çıkılamaz hale gelmezdi.

Bizim iktidarın işi gücü damadı, gelini, evladı belediyeye falan soksun. Tanıdık çaycıya 10 bin maaş bağlayıp diğer çaycıların asgari maaşla sürünmesini izlesin. Her yeri ibadete açsın, tarihin yıkılışını sarayının altın varaklı kapılarından balkonuna geçip izlesin.

Aklıma gelmişken, keşke hazır merkez bankasının döviz rezervleri bomboşken ibadete açsalar. İktidar tahtını kaptırmadan önceki son duasını orada ederdi (!)
 
İnsanların inanma hürriyetine saygı duyuyorum zaten. İnandıkları dine saygı duymuyorum. Din olmasaydı, başımızda bu hükûmet olmayacaktı. Atatürk'ün çizgisinde gidememe sebebimiz din.

Kısaca şunu diyebilirdin. Devlet ve din ayrıldığında düzelecek diye.
 
@297689 Dini değerlerden vazgeçilmesinden bahsediyorsanız, özgür bir ülkede yaşıyoruz. Birisi ne kadar inanabiliyorsa başka birisi de o kadar inanmama hakkı var.

Dinin maddi çıkarlar için sömürülmesinden bahsediyorsanız, çok haklısınız.
Din, sömürülmeye açık zaten. Şu anki devlet modeli İslam karşıtı. İslam ekonomi modelini araştır istersen. Osmanlı'nın yaptığı gibi: Fethet, ganimet elde et ve haraca bağla. Kadınları da ganimet olarak almayı unutma.
 
Biraz daha anlaşılır yaz. Hangisine ironi yapıyorsun?

Son cümlemde yaptım gördüğün gibi son cümleye girerken nokta koydum yani orada o cümleler bitti farklı konuya geçtim. Sen Allah'ı bırakırsak diyorsun haşa Osman'lı Allah diyerek 7 cihana yayıldı diyorum kuruluşundan 100 yıl sonra çok güçlü bir devlet olmuşken biz hala olmadık diyorum laik bir devlet varken bunlar oluyor laiklik laiklik diyerek sokakta dolaşan insanlar. Laikliğin temelini dahi bilmiyorlar, araştırmıyorlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı