Dolar 7,22 TL

7.20'ye düştü diye seviniyoruz, acınacak halimize gülüyoruz. Dolar düşse ne olur? 3 kuruş artsa zam gelir 10 kuruş düşse indirim gelmez. Yapılan zam geri alınmaz mantığı var ülkede.

Her zaman söylüyorum Türk Lirası olarak devam ettiğimiz sürece yükselme ile zam olurken düşüş durumunda güncel fiyatlar her zaman sabit kalacak.
Bunun tek bir sebebi var Türk Lirasının artık maddi bir değeri kalmadı.

Şöyle bir örnekleme yapayım kabul edemeyecek arkadaşlar vardır illaki.
TL basılırken kaybedilen maddi değer %48 orandır.
Dolar basılırken kaybedilen maddi değer %13 orandır.
Euro basılırken kaybedilen maddi değer %9 orandır.

Tüm dünya üzerinde iki para türü iş yapıyor. Bundan kaynaklı TL kendine kazanç sağlayamıyor.
Ayrıca ülke komşularının para değeri bile bizden daha iyi durumda araştırıp bakarsanız.
 
Bu tür haberler çıkmasa 10'u görürdü heralde :D

Bu gidişle öyle olucak zaten. Eskiden oyunları 20 dolar bedavaymış 40TL ye alırım sorun değil diye alırken artık 20 dolara oyun görünce korkuyorum. Türk halkının artık sokağa çıkıp bağırıp etrafı dağıtması lazım bu iş evde oturup Twitter de yazmaktan çıktı.
 
Bence ülkemizdeki bu tür haberlerin hepsi insanları farklı bir noktaya yönlendirmek için yapılıyor. Ekonomi ne zaman kötüye gitse konuyu farklı bir yere çekmek için bu tarz haberler çıkıyor. Eski Türkiye zamanlarına bakın ne zaman dolar 1.50 olduğunda başkanın önüne yazar kasa fırlatan işletme sahibi bir insan unutuldu. Önce dolar 5 oldu sonra 6... bu şekilde devam etti. Peki halkımız bu durumda ne yaptı ekmeği dolarla mı alıyoruz dediler. Durumumuz hiç iyi gitmiyor. Ülkemiz doları kökünden değiştirecek kalıcı bir çözüm üretmek yerine geçici çözümler üretmeye devam ederse bu dolar her zaman 10 kuruş düşüp 20 kuruş artıcak.

Adamlar Diyarbakır karpuzunu dolar ile hesaplayıp satarken bunlar normal şeyler artık. :)
 
Bir takım dolar düştü muhabbeti döner, sonra bir şeyler bulduk denir, zengin olduk muhabbeti döner. Patlat bir 2021 erken seçim. Of vur oynasın. Çalsın davullar. Çal keke çal.

Zaten seçim her yaklaştığında her şeyin fiyatı düşer sonra bunun üzerine konuşmalar yapılır benzini şu kadar yaptık, suyu şu kadar yaptık seçimlerden sonra tekrardan yükselir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı