Among Us Nedir?

Vampir köylü gibi bir oyun. Fazla oynamadım. Katiller var. Bunlar gizlice öldürmeye, masumlar ise görev yapmaya çalışıyor. Masumlar kaçamak için görev bitirmesi veya katilleri bulmaları gerekiyor. Katiller ise herkesi öldürüp kandırmalı. Arkadaş olmadan sıkıcı.
 
eğlenceli bir mobil oyun. katil kim, köylü vampir gibi bir şey. 10 kişi uzay gemisi gibi bir yerde çeşitli görevleri tamamlamaya çalışırken aralarındaki hainler bu kişileri sabote etmeye çalışıyor. impostor denilen bu sabotajcı dilerse diğer oyuncuları yakalanmadan öldürmeye çalışıyor. her ölümden sonra ya da şüpheli durumda acil durum düğmesine basıldıktan sonra oyuncular aralarında istişare ederek katilleri bulmaya çalışıyor. oylama yapılarak katiller gemiden atılana kadar devam ediyor. katiller bulunursa oyunu gemi tayfası, bulunamazsa doğal olarak katiller kazanıyor.
 
Bir uzay gemisinde 10 kişilik mürettebat var, bu mürettebatta 2 tane de katil var. Katiller masumları öldürmeye çalışıyorlar. Eğer yerde birisi birinin cesedini görürse onu raporlayabiliyor, raporladıktan sonra da oylama başlıyor. Oylamada katili seçmen gerek.
 
Yani oyunun "Vampir Köylü" oyunundan tek farkı masumların hepsi ölmeden işlerini tamamladıklarında masumlar kazanıyor. Doğru mu anladım?
 
Among Us, uzayda geçen online bir takım oyunu. Her oyunda iki taraf oluyor: Crewmate (takım arkadaşı) ve Impostor (hain diyebiliriz). Crewmate' ler görevleri tamamlayarak veya Impostor' u bularak oyunu kazanabilirken, Impostor' lar ise görevler tamamlanmadan herkesi öldürmeye veya sabotaj ile oyunu kazanmaya çalışıyor. Bunları yaparken Crewmate' ler tarafından da fark edilmemesi gerekiyor.

Her biri öldüğünde veya Acil buluşma olduğunda Impostor' un kim olabileceği hakkında tartışma yapılır ve yeterli oy olduğunda Impostor olduğu düşünülen kişi oyundan atılır. Eğer atılan kişi Impostor ise oyun biter, değilse oyun bir taraf kazanana kadar devam eder. Impostor ve oyuna katılacak kişi sayıları host tarafından belirlenir.
 

Geri
Yukarı