ThrottleStop programı ile işlemci hızı sabitleme

bLack_Lotus

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2016
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Laptopumda aşırı ısınmadan dolayı aşırı FPS düşüşü yaşıyordum. Sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Afterburner programıyla yaptığım ölçümlerde işlemci sıcaklığının 90-95 derecelere çıktığını gördüm. Bunun sebebi i5-10300H işlemcimin 2.50GHz yerine 4GHz civarında çalışması olduğunu düşünüyorum.

Bu programı keşfettim fakat tam olarak nasıl hız sabitleyeceğimi bilmiyorum. Hızımı 3.20 GHz veya sizin önerdiğiniz bir hıza sabitlemek ve programda düzgün bir ayar yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, saygılar :)


Laptop: Lenovo Ideapad Gaming 3
 
Disable Turbo seçeneğini kullanabilirsiniz. İşlemci hızınız 2.50 Ghz'i geçmez.
 
Nihai performans veya yüksek performans modundaysa bilgisayarınız, o hızda boşta çalışması normal. Oyun veya yüksek işlem gücü gereken durumlarda nihai veya yüksek performansa alın. Normal zamanlarda dengeli modunda kalsın.
 


Bu iki rehber de gayet güzel açıklanmış. Hangi uygulamayı kullanmak istersiniz size kalmış. Rehberlerin hepsi birbirinin aynısı zaten, değerler aynı model işlemcilerde bile değiştiği için herkesin kendisi bulması gerekiyor.

Throttlestop kullanacaksanız cache offset kısmını core kadar fazla düşürmemelisiniz, bir dipnot olarak belirteyim.
 
Evet o seçeneği kullanınca öyle oluyor fakat bu oyunlarda performans düşüşü yaşatmaz mı? istediğim şey hız sabitlemek. Boşta bile 3.7Ghz'de çalışıyor
Bende 10-15 FPS fark ediyor oyundan oyuna değişiyor. 10 15 fps'ten ziyade donanımın uzun ömürlü olmasını yeğlerim. Ayrıca şuna da bakabilirsiniz boşta çalışma durumu için. Denetim Masası->Donanım ve ses-- Güç Seçenekleri kısmından performans yerine dengeli durumuna da getirebilirsiniz.
Şuanda ThrottleStop kullanmadan, dengeli performans ayarında bu şekilde çalışıyor. Opera'da gezinip Youtube videoları izliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 307

Geri
Yukarı