Bilgisayarın durumu normal mi?

  • Konuyu başlatan R.G.B
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1B
Hocam sök tak bilginiz var ise her şeyi söküp tozları iyi bir şekilde temizleyip eski yerine oturtabilirsiniz sıcaklık değerleri açısındanda gelişme olacaktır. Diğer açılardanda çok önemli bir şey olduğunu görmedim.
Maalesef kabloların sadece renklerini biliyorum diyebilirim.
 
Kabloları nasıl düzeltmeliyim yani nesi yanlış?
Kablolamanın kötü olması sadece görüntü olarak kötü gözükür onun dışında kablolar fanlara sürtmüyorsa bir sıkıntı olmaz. Eğer hangi kablonun nereye gittiğini bilmiyorsanız ya da bilgisayarlar hakkında çok bir bilginiz yoksa ellemeyin daha iyi.
 
Öncelikle kablolama berbat. PSU'da abartılan kadar bir sıkıntı yok. Bu kasa modelinde HDD rayı yok. Onun dışında ekran kartı montajı için vida kasa vidaları arasında yer alır. Bulursan takmam iyi olur.

Forumda Rampage görünce hemen bir telaş başlıyor ama Rampage'in de kaliteli ürünleri var. RMP-600-80P modelinin içini açıp kontrol ettim. Testlerini de yaptım. Herhangi bir sıkıntısı yok.

Rampage PSU sizde bir sıkıntı çıkarmadı diye, kaliteli olmuyor yalnız.
 
Rampage PSU sizde bir sıkıntı çıkarmadı diye, kaliteli olmuyor yalnız.
Segment Bilgisayarın* ürettiği birkaç farklı PSU'lar ile mining sistemleri topladık. Bu PSU'lara 7/24 çalışan 6 kartlı sistemler emanet ettik ve bunlar aylarca çalıştı.

*Everest ve Rampage üreticisi.
 
Ben Rampage PSU kullanmıyorum. Bu markalar da benim babamın oğlu değil. Ancak piyasadaki yanlış algı yüzünden bir çok F/P ürünü göz ardı ediliyor.
 
Segment bilgisayarın* ürettiği birkaç farklı PSU'lar ile mining sistemleri topladık. Bu PSU'lara 7/24 çalışan 6 kartlı sistemler emanet ettik ve bunlar aylarca çalıştı.

*Everest ve Rampage üreticisi.

500W isteyen sisteme 650-700W takıp çalıştırırsınız zaten 80+ olmasa bile normalde W yüksek olduğu için sıkıntı çıkarmayacaktır. Fakat arkadaşın dediği gibi, en küçük bir kısa devre veya elektrik gidip gelmesinde kendini koruyamayabilir.
 

Geri
Yukarı