ÖTV indirimi gelir mi?

Vergi indirimi bekleyen herkes şapa oturdu. Arabaların çoğu 3 ay önceki fiyatına göre çeyrek fiyat yükseldi. Şu an millet kredi çekip araba alıyor, aldığı arabadan kar yapıp satıyor ve ev vs. alarak yatırım yapıyor.

E madem bu kadar pahalı, neden bayilerde araç yok dersen hem pandemi süreci yüzünden üretimdeki azalma ve stok sorunları, hem de insanların yatırım aracı olarak abanması sebep gösterilebilir.

Şu an arabamı satsam üstüne güzel para koymadan muadil bir araç bile alamayacağım. Ben de bir süre sonra satıp, üstüne para koyup ev almayı düşünüyorum... Beklemeyin. Paranız varsa, almaya karar verdiyseniz kararlı olun ve alın. Alan bir pişman, almayan bin pişman.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir. Son 2 yıldaki düzenli araştırmalara göre verilen bilgilerdir.
 
Araçtan yatırım olmaz hocam. Bir kere kar edersin adam akıllı, o da gidip 2015 te 60 binliraya aldığın bir sıfır c segment aracı garajda tutup şuan denk fiyatına satıp 100-150k kar edeceksin. Bu da olacak iş değil. Tek sorun devletin vergi vakumlaması da değil. İnsanlarımızda da sorun var. Adamlar bakkaldan çikolata alır gibi araba alıyor ya yazık cidden. Alırsın 5-10 sene kullanırsın sonra satarsın yine bir 5-10 sene kullanırsın...
 
Öyle güzel oluyor ki on binlerce insan krediye aranıp bayilerde araç bırakmıyor :D Dövizden hızlı yükseldi araç fiyatları, haberin yok herhalde.
Yani evet alan çok var da ben o gözle bakmıyorum. Al-sat'çılardan değilim çok şükür. Araba bu abi alacaksın bineceksin...
 
Şu zamanda indirim beklenmez aslında ama internetten farklı yerlerden okuduğum kadarıyla Eylül-Ekim ayında gelecek sıfır araçlarla beraber piyasada bir dengelenme olabileceği söyleniyor. Böyle olunca da insan 2021 ortalarında bir indirim beklemiyor değil.
Yerli araçlara sağlanan kredi desteğini bile geri çekiyorlarsa ÖTV indirimi hiç beklemeyelim bence. Elinizde araç varsa ve acil durumunuz yoksa satmayın size benden tavsiye. :)
 
Yani evet alan çok var da ben o gözle bakmıyorum. Al-satçılardan değilim çok şükür. Araba bu abi alacaksın bineceksin...
Ne amaçla aldığının bir önemi yok. Bak biz 5-6 ay önce C segment SUV bakıyorduk. Yaklaşık 340K civarlarındaydı araç. Bugün aynı araç 450'leri aşmış durumda. C segment SUV'dan B segment crossover'a düşüyorsun...

Beklenen her gün hata bence. Bayide arabayı yakaladığın an yapışacaksın.
 

Geri
Yukarı