Witcher serisine Witcher 3'den başlamak

Herkes hikaye anlaşılıyor diyor ama bence öyle değil. Evreni ve karakterleri tam olarak tanımanız için ilk 2 oyunu da oynamanız lazım. Zaten ucuz ve kısa oyunlar.
 
2.oyunu ben 23-25 saat gibi bir sürede bitirmiştim. Tabii ki en doğrusu önce kitapları okuyup sonra 1.oyundan başlayarak bütün seriyi bitirmek çünkü o zaman 3.oyundaki bütün olaylara, diyaloglara hakim olursunuz. Ben kitapları bitirdikten sonra 1.oyunun videolarını izledim ardından 2. ve 3.oyunu bitirdim.
Zaten CD project Red oyunu Witcher evrenine hakim olmadan oynayanlar içinde böyle olayları ve hikayeyi açıklayarak anlatmış. Anlayabilirsin yani. Ama bilenler için ise çok gereksiz birkaç diyalog var mesela geralt wild Hunt'ın Ciri'den ne istediğini soruyor Yennefer'a. Bu çok saçma bunu herkes biliyor çünkü.
 
İlk oyun çok güzeldi, oynamanızı tavsiye ederim. Üstelik yaptığınız seçimleri de devam oyunlarında kullanabiliyorsunuz.
 
Kısa derken sizce ilk 2 oyun kaç saatimi alır.
Normal bir oyuna göre uzun. Ben karşılaştırmayı Witcher 3'e göre yaptım. Witcher 3 kadar uzun olmasa da ilk oyun 25-30 saat sürüyordu galiba. Yan görevlerin hepsine girerseniz ilk 2 oyun 100 saate bile olabilir.
 
Kimi karakterlerin hikayesi bir an havada kalıyor gibi geliyor ama karakter külliyatından açıp kim olduklarını az çok okuyup oyuna devam edebilirsiniz bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı