Çözüldü SD Card'ı RAM gibi kullanma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Telefonu yedeklediyin ve root atın.
Bundan sonra iki yol var;
1 - Recovery ile,
2 - Termux ve busybox ile.

Ben Recovery ile yapılanı anlatacağım, zaten Termux'ta da benzer şeyler yapılacak. Recovery modunda yeniden başlattıktan sonra Terminal'i açın.

Önce free -h komutu Swap değerine bakın, bakalım yaptıktan sonra değişim olacak mı?

Daha sonra cd /sdcard ile ana dizine girin. dd if=/dev/zero of=/sdcard/swapfile.img bs=1024 count=xx "xx" bölümüne swap dosyasının boyutunu Bayt cinsinden yazacaksınız.
Örneğin 512MB, 524.288 Bayt'a eşittir. Bunu yazdıktan sonra mkswap swapfile.img komutu ile Swap dosyası haline getiriyoruz ve son olarak swapon swapfile.img ile Swap dosyamızı oluşturuyoruz.

Swap, Windows'taki sanal belleğe benzetilebilir. Tam olarak bellek performansı veremeybilir, dahili belleğin hızın bağlıdır ama neredeyse asla bellek hızına erişemez. En son tekrar free -h yazıp Swap değerine bakın bakalım.
YouTube'da gördüm SD Card'ı RAM gibi kullanabiliyormuşuz fakat RAM'ın hızına ulaşamıyormuş. Babamda Sony Xperia E4 Dual var ve 1GB RAM'e sahip Facebook'ta bile donuyor ben buna 2 GB sdcard taksam bir yararı olur mu RAM'da pek hızlı olduğunu sanmıyorum çok eski telefon.
RAM alabilirsiniz, pahalı değiller.
 
Artı -5 Eksi
Hiçbir faydası olmaz. Arka planda RAM kullanan uygulamalar varsa bunları kaldırmalı veya RAM'de çalışan uygulamaları durdurmaya yarayan bir uygulama ile arka planda çalışan uygulamaları kapatmak biraz olsun daha rahat kullanım imkanı sağlar.
 
SD Card'ı RAM gibi kullanamazsınız fakat ROM gibi kullanabilirsiniz. Yani dahili depolama olarak kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede gördüysen iyi sallamışlar, sd kart zaten telefonun kendi emmc hafıza hızına yetişemiyor. Mümkün değil öyle bir şey.
Evet var böyle bir şey telefonu ne kadar hızlandırır bilmiyorum ama var işte xD
RAM alabilirsiniz, pahalı değiller.
Sonra onu anakarta nasıl monte edecek öğrenebilir miyim acaba?

Bu işi yapman için öncelikle telefonun rootlu olması gerekiyor. Bide sd cart harici telefonun dahili hafızasını da ram olarak ayırabiliyorsun.
 
Artı -1 Eksi

Geri
Yukarı