Ryzen 5 5600X için soğutucu tavsiyesi

Hunerci

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
1.013
Çözümler
3
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar,

Toplayacağım sistemde kullanmak üzere başarılı fakat çok da pahalı olmayan bir soğutucu arıyorum. Fiyat performans olarak bakılabilir işte. Başlıkta da yazdığım gibi büyük ihtimalle Ryzen 5 5600X ile kullanacağım. Aslında aklımda 4 model var. 3 adet kapalı devre sıvı soğutma, 1 adet de kule tipi hava soğutma. Onlar da şöyle;

• Corsair A500 Dual Fan | 950TL
• Corsair H100i 240MM RGB Platinium SE Beyaz (Bu modeli seçmemin sebebi beyaz olup kasa ve ramler ile uyum sağlaması) | 1635 TL
• Asus ROG Strix LC 240MM Beyaz (Sadece Asus anakartlar ile kullanılıyor sanırım. Asus bir anakart tercih edersem kullanabilirim) | 1610 TL (Adeksstore fiyatı ucuz geldi sizce nasıldır?)
• Gigabyte AORUS Liquid Cooler RGB 240MM (Bu da sadece Aorus anakartlar ile kullanılıyor. Aorus bir kart tercih edersem bunu kullanabilirim. Bu model siyah fakat hortum için beyaz kablo satın alabilirim. Sırf pompadaki ekran hoşuma gitti) | 1625 TL

Şimdilik bu modeller arasında gidip gelmekteyim. Beyaz olanlar tabii ki önceliğim fakat AORUS modelinin ekranı aşırı hoşuma gidiyor. Sizlerin de önerilerini alabilirim. Eğer bütçede artış olursa bu modellerin 360MM olanlarını da tercih edebilirim. Her şey bütçede bitiyor.

Teşekkür ederim.
 
Fiyat performans demişsiniz fakat attığınız modeller en pahalı sivı soğutma modelleri. Arctic Freezer 34E-sports Duo fazlasıyla işinizi görecektir.
Tabi bütçeyi kullanmak istiyorsanız başka.

Biraz öyle fakat uzun yıllar sistemde hiçbir şey değiştirmeyeceğim. Almışken iyi bir şey olsun kafam rahat olsun düşüncesindeyim yani.

Size de pek mantıklı gelmeyecektir fakat ben de RGB seven birisiyim. Yani aslında uzun yıllar idare edecek RGB bir soğutma istiyorum.

Overclock yapmayı da düşünüyorum bu arada. Çok yükseğe çıkmadan belli bir hızda çalıştıracağım. O yüzden serin çalışması önemli.
 
Fiyat performans demişsiniz fakat attığınız modeller en pahalı sivı soğutma modelleri. Arctic Freezer 34E-sports Duo fazlasıyla işinizi görecektir.
Tabi bütçeyi kullanmak istiyorsanız başka.
Katılıyorum o işlemci için bu soğutucu fazlasıyla yeterli ama keşke fiyatı 500 TL'ye kadar çıkmasaydı zamanında 280 TL'lerde satılıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı