AMD altın çağını yaşıyor

Ne Nvidia ne de Intel AMD ile karşılaştırılabilir.9 yıllık laptopta Intel kullanıyorum ama günümüzde AMD'nin yaptıklarını kimse yapmaya cesaret edipte başarılı olamaz.
 
Güzel rekabet ediyor ama fikrimce hala NVIDIA'nın ve Intel'in epey bir gerisinde.
Uzun süreli performansda etkisini kaybediyor FPS problemleri yaratıyor ve fazla ısı derecelerine çıkıyor bu yüzden tercih etmiyorum. Galiba ömrümün sonuna kadar da AMD almayı düşünmüyorum.
 
Bu arada AMD işlemci alanında Intel'in stok performanslarını yakalamış olabilir ama overclock konusunda 7GHz AMD için bir hayal. GPU kısmında da DLSS çok büyük bir fark fakat saf kas gücü olarak AMD önde gibi duruyor.
Keşke arkadaşlarım ve babam beni dinleseydi zamanında. 100.000 TL yatırıp 4, 3 milyon lira kazanacaklardı.

Ne? Nasıl?
 
Rekabet her zaman bunu yaratır, işte bu yuzden uretici ne olursa olsun hatalarini gormezden gelmek yerine elestirin. AMD'nin surucu kismi cok fazla elestirilmeli ve isinma tarafida öyle. Ureticilerede kanli bicakli gozuyle bakmayin her zaman karsilikli isbirligi icindeler ve birbirlerinin mimarilerinden yararlaniyorlar. Uygun fiyat konusunda umarim gelistirmelere devam ederler boylece insanlar sifiri tercih etmeyi daha çok dusunur. İnşallah 500 liralik Mali 800-900'e ikinci el satmaya calisanlarin ellerinde mallar patlar, hatta zararina satarlar.
 
Intel'in yaptığı gaddarlığı yapmadığı sürece AMD gönlümde kraldır. Çünkü durup dururken hiçbir firmanın fanboy'luğunu yapamam. Benim keseme cüzdanıma yarayacak olanı tercih ederim.

Ama şunu belirtmek isterim, AMD çok iyi gidiyor. Gerçekten de çok iyi işler yapmaya başladı. Sunduğu teknolojiler olsun, donanımlar olsun gerçekten rekabete çok ciddi bir boyut kazandırdı. Mühendislerini tebrik ederim. 3bin dolarım olsa, acımam dizerim AMD sistem. Her ne kadar o yeni kartların kutusunu dahi alamayacak olsam da kendilerini takdir ediyorum.

Ve, 2 pişmanlığım var bu konu ile alakasız. Keşke 5-6 yıl önce CDPR ve AMD hisselerinden biraz alsaydım. 100'er dolarlık alsam bile yeterdi.
 
AMD Intel'i eziyor ancak NVIDIA'yı maalesef tam anlamıyla ezemiyor. Sürücü sorunlarını düzeltse aslında orta bütçeli sistemlerde zirveye oturur.

RDNA2 mimarisi Zen2 gibi. Ucuz performansı iyi yenilikçi ve büyük bir artış sağlıyor. Zen 2'de Intel 10TH genden oyun konusunda iyi değildi ama çok daha ucuz ve performansları çok yakın. Aynı şey RDNA2'de de var. NVIDIA'nın ensesindeler. Evet daha ezemedi ama mükemmel bir artış var performansta ve bunu üretim teknolojisini bile değiştirmeden yaptılar. Bence burada NVIDIA'nın biraz ayağını denk alması lazım sonu Intel gibi olmasın. Tabii NVIDIA Intel gibi rekabet bitince kendini salmıyor ama AMD'de boş durmuyor. Driverlara gelince RX6000 serisi gelince göreceğiz ama RX5000 serisinin son driverları stabildi. Eğer aynı şekilde giderlerse zaten NVIDIA'nın stokları olmadığından ilk bahara kadar bayağı pazar payı kazanır GPU tarafında da.
 

Geri
Yukarı