Yurt Dışından Almak İçin (Vergisiz+Kargosuz) Ürün Tavsiyesi

Kamar33

Kilopat
Katılım
26 Mayıs 2013
Mesajlar
76
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım yurtdışından Türkiye'ye dönecek kendisi Hollanda'da şu anda. Gelirken istersen sana da bir şeyler getirebilirim dedi (ücretini ben vereceğim tabii). Bilgisayar parçalarına baktım da öyle inanılmaz bir fiyat farkı olmuyor genelde. Zaten sırt çantasına atıp getirebileceği için ufak tefek şeyler isteyebilirim.

Genel olarak ülkemizde pahalı olan ya da bulunmayan, ya da aşırı vergisi olan ne getirmesini önerebilirsiniz? Amazon.de, Aliexpress, Bangood, Gearbest gibi sitelerden önerebileceğiniz bu tarz ürünler varsa çok memnun olurum. Dediğim gibi boyutunun aşırı büyük olmaması önemli :)

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler, bu arada ne kadar fazla tavsiye verilirse o kadar iyi olur. Hem belki de başka arkadaşların da sonradan işine yarar. :)

Ekleme: Geçen sene Amazon.de'den MPOW H12 Bluetooth kulaklık almıştım 30 Euroya, 200 lira civarına gelmişti ve Türkiye'de kendisi olmadığı gibi ANC özellikli kulaklıklar en ucuzu 600-700 lira olacak şekilde satılıyordu ve daha kalitesizlerdi. Açıkçası böyle bir şey arıyorum biraz. :)
 
Son düzenleme:
Oyun konsolu olabilir büyüklüğü sizin için sıkıntı değilse. Nintendo alabilirsiniz küçük boyutlu sonuçta. Küçük olarakta Apple Watch tarzı şeyler olabilir.
 
Yine aynı vergiyi yiyecek örneğin.
A ürünü ###Express'de 120TL bu +120TL daha ekleyin 240 + 10 kargo = 250TL.
Hocam sanırım yanlış anladınız beni, ürünü kendisi elinde getirdiği zaman vergi ödemiyor aslında. Bu yüzden aslında TR'ye alsam 250 olacakken oraya 120 falan oluyor :)
İşlemci olabilir, M.2 SSD olabilir, fotoğraf makinelerine arkadaşın getirecekse kendi kişisel makinem diye getirebilir onlar da ülkede pahalı, kıyafet olabilir, Nike vesaire.
İlginç bir şekilde m2 ssd ve işlemcide aşırı bir fark olmuyor. Yani bin lira üstü alışveriş yapınca 100 lira ucuza ya geliyor ya gelmiyor. Ben de bu kadar fiyat farkı için ihtiyacım olmadığı halde bir parça almayayım diyorum. Örneğin işlemci alsam kalan parçaları da TR'den almak zorunda olduğum için ( Ben FX işlemcili bir kasa kullanıyorum) öyle aşırı kâr olmayacak ama ayakkabı hiç düşünmemiştim bir bakabilirim. Teşekkürler.
Xbox Series S ve ya X olabilir.
Konsol isteyemiyorum maalesef, daha çok böyle sırt çantasına atmalık bir şeyler alabilirim. Örnek vermek gerekirse geçen dönem ANC destekleyen MPOW H12 kulaklık almıştım 30 Euroya, o zamanlar 200 TL ye falan gelmişti ve TR'de yarı kalitesindeki kulaklıklar 700 TL idi (ANC özellikli). O tarz bir şeyler arıyorum aslında :)
Eğer büyük kutu getirebilirse konsol getiremezse alkollü içecek olabilir.
Maalesef hocam diğer arkadaşlara da dediğim gibi konsol büyük kaçıyor, alkol de ben kullanmıyorum ya :D
Oyun konsolu olabilir büyüklüğü sizin için sıkıntı değilse. Nintendo alabilirsiniz küçük boyutlu sonuçta. Küçük olarakta Apple Watch tarzı şeyler olabilir.
Nintendo mantıklı aslında, fiyatlarına bakmadım ama düşünebilirim. Saatlere baktım da pek ucuz değiller. Gearbest gibi yerlerden çinli ama kaliteli bir model düşürürsem belki onu alırım. Teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Yeni anladım ben siz sipariş vereceksiniz zannetim, işlemci, RAM, SSD, NVMe veya M.2, ekran kartı, sakız, şarap vb şeyler olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı