Hacktool Win32 autokms nedir?

Defcon 1

Femtopat
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
46
Bugün bir PDF dosyasına girdim ve bir süre sonra bilgisayar ekranı dondu, Defender'dan virüs taraması yaptım ve yukarıda bahsettiğim hatayı aldım. Ne yapmam gerekir?
 
Yüksek ihtimal işletim sisteminiz korsan etkinleştirmeye maruz kalmış. İS korsan olmasa da Office programı bulunuyorsa cihazda o maruz kalmış. İşletim sisteminizin orijinalliğini "slmgr /xpr" komutu ile kontrol edin. Bu komutu CMD'ye girmeniz lazım. "Makine kalıcı etkinleştirildi." yazıyorsa bir sıkıntı yok. Ama tarih veriyorsa cihazınız korsan işletim sistemli. Kaldırmak için bu rehbere bakabilirsiniz. Rehberde bu virüsü de kalıntılarına kadar silecek bilgiler mevcut.
 

Dostum cevabını kolayca bulabileceğin sorular için forumda konu açma. Buraya yazana kadar Google'a yazsan anlardın ne olduğunu.
Hadi ya
Yüksek ihtimal işletim sisteminiz korsan etkinleştirmeye maruz kalmış. İs korsan olmasa da Office programı bulunuyorsa cihazda o maruz kalmış. İşletim sisteminizin orijinalliğini "slmgr /xpr" komutu ile kontrol edin. Bu komutu CMD'ye girmeniz lazım. "Makine kalıcı etkinleştirildi." Yazıyorsa bir sıkıntı yok. Ama tarih veriyorsa cihazınız korsan işletim sistemli. Kaldırmak için bu rehbere bakabilirsiniz. Rehberde bu virüsü de kalıntılarına kadar silecek bilgiler mevcut.

Tarih veriyor eğer CMD'den komut ile kaldirirsam Windows'a ya da Office programlarına bir şey olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • 160529471939783467945078394963.jpg
    160529471939783467945078394963.jpg
    72,6 KB · Görüntüleme: 1.024
Cihaza KMSpico'nun etkisi olmuş olabilir. Bir kişide de aynı hatayı vermişti. "slmgr /xpr" ile durumu tekrardan kontrol edin. Diğer adımları yaptınız mı? "Windows bildirim modunda" yazıyorsa sıkıntı yok gibi.
 
Cihaza KMSpico'nun etkisi olmuş olabilir. Bir kişide de aynı hatayı vermişti. "slmgr /xpr" ile durumu tekrardan kontrol edin. Diğer adımları yaptınız mı? "Windows bildirim modunda" yazıyorsa sıkıntı yok gibi.
"Ürün anahtarı bulunamadı"yazıyor ve güvenli moda alıp hem disk temizliği hemde malvarebytes ile tarama yaptım birşey çıkmadı.
 

Geri
Yukarı