AOC C24G2AE vs. TUF Gaming VG24VQ vs. ViewSonic XG2405 vs. Gigabyte G27F

Umut_Demir

Kilopat
Katılım
21 Temmuz 2014
Mesajlar
132
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Şu 4 monitör arasımda kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum ama bunun yanında da bol bol hikayeli oyunlarda oynuyorum. Sizce hangisi uygundur benim için?




 
Bu şekilde öneride bulunmak zor. Koyduğunuz her monitör ya curved ya flat, ya VA panel ya başka panel. Storyli oyunlar ve rekabetçi oyunlar oyunlar oynuyorsanız eğer ikisinin orta yolu olan VA panel önerebilirim.
 
AOC'un bildiğim kadarıyla ölü piksel garantisi var fakat Asus'larda 3 ölü piksele kadar olmuyordu sanırım. Tam hatırlayamadığım için yanlış bilgi vermek istemem, internette araştırabilirsiniz. AOC'un yükseklik ayarlama ayarı yok, ASUS'ta pivot özelliği ve yükseklik ayarları var. Genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 165Hz'i tercih edebilirsiniz fakat 144Hz'de fazlasıyla işinizi görecektir. Seçim size kalmış.
 
Hala karar veremedim çok kararsız kaldım ikisi arasında aslında gönlüm aocdean yana faakt ghosting var mı bilmiyorum o monitörde ondan korkuyorum.
 
Asus olanı 1 ay önce vatandan gidip aldım. Aslında msi almak vardı aklımda fakat msi monitör aldığın zaman kesinlikle ürünü açıp kontrol etmiyorlar ve ölü piksel olduğu zamanda 3 tane yan yana olması gerekiyor yoksa iade kabul etmiyorlar. Asus garanti konusunda ve servis konusunda kesinlikle daha iyi. Ürünü kontrol ediyorlar sana yollamadan önce ilerleyen zamanda da ölü piksel çıktığı takdirde(1 tane bile olması yetiyor) değişim yapıyorlar. Garanti ve servis bu tarz teknolojik ürünlerde önem taşıdığı için asusu tercih etmiştim. Monitör kalitesi olarak da beni üzmedi, crosshair, g-sync bir sürü özelliği var.
 
viewsonic ips olan monitörde tek eksik 1ms moduna alınca parlaklığın çok düşmesidir
artısı zaten açık ara ips oldugu için canlı renkler :D
ayrıca viewsonic 5 ölü piksele kadar değişim yapıyor
zaten gigabyte 27 inç oldugu için oyuncular arasında pek tercih edilmiyor
asus 3 ölü piksele kadar değişim yapıyor
genel olarak asus iyi bir monitör
ama eğer hem online oyuncu isen hemde hikayeli oyun oynuyorsan VA panel aoc 165hz olmasının ve ölü piksel garantisi vermesinin de artısıyla tercih edilecek olan monitör olabilir ve şuan fiyatı gayet iyi bana da lazım araştırmalarım sonucu aoc alacağım sanırım :D
aocun da eksi yanı yukarı aşagı ve dik konuma getirilemiyor
Bu monitörlerin hepsi iyidir ama benim ips panel olduğu için tercihimi bundan yana kullandım istersen bir göz at bende ölü piksel çıkmadı va panel isityorsan aoc da alabilirsin karar senin.
merhaba sizde de 1m moduna alınca parlaklık düşüyor mu?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı