Realtek HD Audio Kulaklık Sorunu

macfion

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, Windows 10 kendi sürücüsü yüklü iken aygıt yöneticisi ses giris ve çıkısları bölümünde hoparlör ve kulaklık ayrı çıkıs iken Realtek HD Audio driver kurunca sadece hoparlör gözüküyor. Arka jaka hoparlör ön jaka kulaklık bağlı. Windows 10 driverda hoparlör ve kulaklık arası kolay geçisler yapabiliyorum. Realtek HD Audio Driver da ise kulaklık takılı iken onu da hoparlör olarak görüyor, bu durumda ikisi de aynı anda çalışıyor. Realtek Driver kurunca tıpkı Microsoft sürücüsünde ki gibi hoparlör ve kulaklığı bağımsız yapabilirim.

Windows 10 kendi sürücüsü olan HD Audio Driver yüklü iken;
2.JPG
3.JPG
1.JPG


Realtek Hd Audio Driver yüklü iken;

6.JPG
9.JPG
7.JPG
10.JPG
4.JPG
5.JPG
8.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
konu eski ama aynı sorundan bende de var eski bilgisayarımda sıkıntı yok yeni pc aldım anakart z270e kulaklıkta cızırtı yapıyor bir türlü çözemedim önce pop sound vardı (eskiden windows xp açılırken kapanırken yapıyordu o sesi hatırlayanlar vardır) onu çözdüm şimdi discord da özellikle cızırtı yapıyor
 
5.1 ses sistemimde yaşadığım bir sorun yüzünden yazılımı güncelledim fakat arkadaşın bahsettiği sorunu yaşamaya başladım. Çok kaliteli bir kulaklık kullanıyorum, performans düşüşünü çok bariz fark ediyorum. Ayarlara girdiğimde 5.1 olarak gözüküyor, stereo yaptığımda ise performans alamıyorum kulaklıktan, temiz ses alamıyorum. Konuyu hortlatmış olacağım ancak yeni bir konu açmak istemedim.
 
Sorunu çözebildiniz mi? Konu eski ama ben de aynı sorunu yaşıyorum. Microsoft sürücüsü yüklüyken kulaklık takınca algılıyor çıkarınca hoparlöre geçiyor sorun yok ama seste tuhaf patlamalar oluyor bazen. Yeni bir müzik açarken mesela bir pop sesi geliyor. Realtek sürücüsünü kurduğumda ise sadece hoparlörden ses veriyor kulaklığı taktığımda bile.
 
Recep Bey'in paylaştığı uyumlu sürücüleri kurmayı denediniz mi? Realtek High Definition Audio Driver - Güncellemeler

Eki Görüntüle 451812
Evet. Yeni çıkan sürümleri deniyorum fakat çözüm bulamadık hala.
Bu soruna hala bir çözüm bulamadım. Çözüm bulabilen varsa yardımlarını esirgemesin lütfen.
Bu soruna hala bir çözüm bulamadım. Çözüm bulabilen varsa yardımlarını esirgemesin lütfen.
Recep Bey'in paylaştığı uyumlu sürücüleri kurmayı denediniz mi? Realtek High Definition Audio Driver - Güncellemeler

Eki Görüntüle 451812
Soruna hala bir çözüm bulunamadı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı