i7 3770 ve GTX 970 sisteme güncelleme tavsiyesi

Almayı düşünüyorsanız bolca test yapın. Hatta bu konu hakkında başka bir konu açmanızı şiddetle tavsiye ederim. "2.El ekran kartı alırken neler dikkat edilmelidir?","2.El ekran kartı alırken hangi testler yaptırılmalıdır?" gibi. (İllaki bir konu açılmıştır ancak güncel bir konu daha iyi olacaktır. Hem detaylı şekilde öğrenmiş olursunuz.)

Bu arada online oyunlarda belirgin bir darboğaz yaşarsınız ancak hikayeli oyunlarda pek olacağını düşünmüyorum. Olsa bile pek hissettirmeyecektir. (Bu konu hakkında da konu açabilirsiniz.)
Valla online boyutunda öyle bir fark olduğunu hiç bilmiyordum. En iyisi sadece bir SSD almak gibi duruyor.
 
Merhaba sevgili arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarımda güncelleme yapmak istiyorum. Elimde kullanılmaz hale en az parça gelecek şekilde, hangi parçanın/parçaların öncelikle güncellenmesi lazım sizlerden fikir almak isterim.

CPU: i7 3770.
GPU: ASUS GTX 970.
PSU: 750 Watt 80+
Anakart: ASUS P8H61-M LE r2.0.
RAM: 12 GB Kingston 1333 MHz.
HDD: 1 TB.
SSD: Yok.

SSD almayı düşünüyorum ama anakartta yuva var mı emin olamadım çok. Samsung Evo 2.5" takacaksam sanırım bir de 3.5" slot gibi bir şey almam lazım. GPU'da ikinci el GTX 1070 Ti ile değişmeyi düşünüyorum. Anakart bayağı eskide kalmış oluyor. Nasıl bir güncelleme yöntemi önerirsiniz?

SSD al ve harddisk yuvasına denk getir bir tarafına iki cıvata at.
Bende böyle kullanıyorum adaptör almana gerek yok SSD hafif bir parça.
 
AMD F/P olarak piyasadaki en iyi işlemcilere sahip 3770 eski nesil bir işlemci ekran kartınıza zamanla darboğaz yapmaya başlayacaktır çünkü yeni nesil oyunlar yeni nesil işlemcilere göre üretiliyor SSD çok önemli / acil bir şey değil daha sonrada alabilirsin bana göre oyun içi alacağın FPS yükleme sürelerinden daha önemlidir şu an Intel'de 6600K'dan aşağısı kurtarmaz diğerleri çok eski çünkü AMD alın diyorum başka bir şey demiyorum bu arada tüm Ryzen işlemcile ocye müsait ve B450 M S2H gibi ucuz bir anakartla bile yapılabiliyor ayrıca bu anakart SSD'de destekliyor RAM frekans limiti de çok yüksek şu an 10400F alsanız bile 2666MHz RAM'dan yukarısını desteklemiyor B450M S2H'yi çok uzun süre kullanırsınız AMD Ryzen serisi harika almalısınız.

Senin fikrin ne. Ne alalım mesela.

Adam AMD'ye geçse hem anakart hem işlmeci RAM değişecek. Zaten SSD ve ekran karti değişecekti. Adam yeni sistem istiyorum demiyor. Yükseltme yapacağım diyor.
1070 ti alabilirsiniz bence. illaki darboğaz olacaktir ama. Bir de ssd aldiniz mi bir süre daha gotürür.1070, 1660s falanda düșünülebilir. 1660 s de de darboğaz olacaktir.
 
Son düzenleme:
İ7-3770 işlemci GTX 1070'ı kaldırmaz darboğaz yapar 1080P'de kesinlikle. Eski nesil falan değil kendini kandırma. Hala benim gözümde GTX 960 Üstü yeni nesildir. Bu arkadaşın derdi Ekran kartı değiştirmek.
Nereye yeni nesil cahile bak Bi de oturmuş bize öğretiyor rtx 3090 çıktı sen neyin kafasını yaşıyon işte bu ülke senin gibi insanlar yüzünden gelişmiyor.
 
Nereye yeni nesil cahile bak Bi de oturmuş bize öğretiyor rtx 3090 çıktı sen neyin kafasını yaşıyon işte bu ülke senin gibi insanlar yüzünden gelişmiyor.
PPROEFEARDA kardeşim benim daha yazı yazmayı bilmiyorsun, herkesin hatası vardır özürümü dilerim burada ahmak durumda düşen sensin. Sana yeni nesil oyunları oynatıyor mu oynatıyor ne tatava yapıyorsun ? Gerçi sen zula'dan başka birşey oynamassın. Şu Profil Fotoğrafına bak at gözlüklerini takmış kral :D Ve hala güncelleme alıyor sözde eski ama masa başında yenidir. Bu forumda daha yenisin. Bilmediğin konular hakkında veya devamını okumadığın konular hakkında boş yorum yapıp vakit çalma. Bide bana cahil diyor PROEFEARDA :D
 
@exTypen Samsung 860 Evo aldım 500 GB. PC'yi hiç formatlamadan SSD'ye Windows kurabilir miyim? Hem HDD'de hem SSD'de. Sonrasında Windows'u sürekli SSD'den açmak için ne yapmam gerekir? Windows'u SSD'den açtıktan sonra HDD'de yüklü oyunları açarken sıkıntı yaşar mıyım?

Bir de sahibinden de ikinci el i7 3770 Fiyatlarına baktım 800-1000 arası. O fiyatlara alan oluyorsa iyiymiş.

Bilen başka bir arkadaşta cevaplayabilir tabii :)

Ek olarak bir de şöyle bir şey var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı